Ventspils Tūrisma informācijas centram jauna mājvieta [1]

Otrdien, 5. februārī, plkst. 14:00 atklās jaunās Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra (TIC) biroja telpas, kas turpmāk atradīsies modernajā Ventspils Prāmju termināļa ēkā Dārza ielā 6.

Ventspils TIC vadītājs Guntras Seilis vērš uzmanību, ka: „Pateicoties ap termināli izveidotajai modernajai infrastruktūrai ar plašiem stāvlaukumiem un ērtām piebrauktuvēm, īpaši uzlabosies centra pieejamība tūristiem, kuri ceļo ar autobusu. Iestiprināties pēc vai pirms ceļa būs iespējams terminālī esošajā kafejnīcā. Prāmju līniju pasažieru apkalpošanas kvalitāti uzlabos ēkā vienuviet izvietotās dažādu prāmju operatoru biļešu kases un plašās uzgaidāmās telpas.”

Kā liecina apkopotie statistikas dati, 2007.gadā TIC birojā pēc informācijas par atpūtas, izklaides un nakšņošanas iespējām Ventspilī klātienē vērsās ap 11 068 cilvēku. No tiem 66% jeb 7 327 ir ārvalstnieki.

Jautājumi tiek saņemti arī pa tālruni, e-pastu, vēstulēs. Kopš pagājušā gada rudens Ventspils TIC piedāvā tūristiem un citiem interesentiem informāciju arī ar bezmaksas zvanu un sarunu programmas „Skype” palīdzību. Centrā iespējams pieteikt ekskursijas gida pavadībā un rezervēt naktsmītni.

Priecē fakts, ka, plānojot savus ceļojumus, birojā labprāt iegriežas arī ventspilnieki, kuri izmanto centrā pieejamās daudzveidīgās Latvijas un ārvalstu tūrisma kartes un bukletus. 2007.gadā šo iespēju izmantoja ap 1370 ventspilnieku un Ventspils rajona iedzīvotāju.

Ventspils TIC ik gadus organizē dažādus tūrisma nozares attīstību veicinošus pasākumus, piemēram, Ventspils suvenīru konkursu, Ventspils fotokonkursu un Ventspils tūrisma konferenci. 2007.gada nogalē pirmo reizi noticis naktsmītņu konkurss. Pilsētas popularizēšanas nolūkā tiek izdotas Ventspils tūrisma brošūras astoņās valodās, tūrisma kartes četrās valodās un Ventspils kalendārs, kā arī fotoalbumi „Ventspils 700+10” un „Ventspils 700+15”. Šobrīd sagatavošanā ir jauns Ventspils foto ceļveža izdevums. Visi TIC izdevumi būs skatāmi izstādē biroja atklāšanas dienā.

Pilsēta tiek reklamēta septiņos starptautiskos gadatirgos (Helsinkos, Rīgā, Viļņā, Tallinā, Gēteborgā, Berlīnē un Hamburgā) un ar katru gadu būtiski palielinās Ventspilī nakšņojušo ārzemju tūristu skaits.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs sadarbojas arī ar Kurzemes tūrisma asociāciju, Tūrisma attīstības valsts aģentūru, Latvijas tūrisma aģentu asociāciju „ALTA”, Latvijas Tūrisma informācijas organizāciju asociāciju un citām profesionālām tūrisma asociācijām. Nozīmīga ir Ventspils pilsētas iekļaušana Latvijas tūrisma objektu TOP 10 sarakstā, ko ārvalstu tūristiem sagatavojusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Ventspils TIC dibināts 1999.gadā un tas atradās Ventspils pilsētas domes telpās Jūras ielā 36. Pirmais TIC vadītājs bija Kaspars Sprūdžs. Kopš 2000.gada TIC atrodas Tirgus ielā 7. 2001. gada septembrī par TIC vadītāju kļuva Guntars Seilis, kurš 2004.gadā atzīts par labāko TIC vadītāju Latvijā. Centrā stādā pieci darbinieki un tas nodrošina klientu apkalpošanu septiņas dienas nedēļā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 jautatajs 02/01/2008 19:10 Kas atklas tās telpas? Varbūt tomēr TIC pārcelsies uz jaunām telpām?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 07.07.2024 Ķēniņa Tālivalža svētki Trikātā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā no pl.11.00 aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā, kas būs piepildīti ar viduslaiku tematiskām un sportiskām aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82650995sec.