4.maijā aicina visu Latviju dziedāt līdzi Dziesmusvētkiem

Šīs vasaras Dziesmu un deju svētku repertuārā ir dziesmas, kas varētu piepulcēties tā dēvētājam „zelta fondam” – dziedātāju un klausītāju iemīļotākajām dziesmām, un šī gada 4.maijā rīkotie koncerti visā Latvijā ar Dziesmusvētku repertuāru būs laba iespēja attīstīt šādu „zelta fondu”, tā šodien rīkotajā preses konferencē sacīja Dziesmu un deju svētku biroja vadītājs Romāns Vanags. „Visos valstij svarīgākajos vēsturiskajos brīžos, arī 4.maijā, ir skanējusi dziesma, un arī šo valsts svētku priekšvakarā atzinīgi vērtējama doma aicināt tos visus svinēt ar Dziesmusvētku dziesmu,” uzsvēra R.Vanags.

Kā iepriekš ziņots, Latvijas Kordiriģentu asociācija nāca klajā ar domu 4.maijā – Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā - visā Latvijā vienlaicīgi no plkst.18.00-19.00 rīkot koncertus ar dalībnieku iemīļotāko Dziesmusvētku repertuāru. Pēc asociācijas un tās vadītāja Artūra Ancāna ieceres, koncerti tiks sākti ar Valsts himnu „Dievs, svētī Latviju!”, bet noslēgti ar „Gaismas pili”. Asociācijas pārstāvis un viens no šīs vasaras kopkora virsdiriģentiem Mārtiņš Klišāns šodien žurnālistiem sacīja, ka šādu koncertu vienlaicīga rīkošana visā Latvijā 4.maijā varētu kļūt par labu tradīciju arī citos gados. M.Klišāns izteica gandarījumu, ka tik daudzi kultūras nami un svētku dalībnieki ir atsaukušies saspringtajā svētku sagatavošanās laikā svinēt valsts svētkus ar Dziesmusvētku repertuāru. Dalībnieku saraksts, kas ik dienu vēl papildinās, publicēts mājas lapā www.kori.lv.

R.Vanags aicināja visus koncertu dalībniekus un apmeklētājus iemūžināt 4.maija Dziesmusvētku lappusi fotogrāfijās un iesūtīt tās Dziesmusvētku mājas lapā ([email protected]). Emocionālākās fotogrāfijas pēc profesionālu fotogrāfu – līdzšinējo svētku iemūžinātāju - vērtējuma tiks apbalvotas ar Latvijas Bankas veidoto Dziesmu svētku monētu.

Rīgā pie Brīvības pieminekļa no plkst.18.00-19.00 iecerēts dziedāt šīs vasaras Dziesmu svētku Noslēguma koncerta dziesmas. Koncerta sāksies ar Valsts himnu un 19.00 dažādu Rīgas koru atskaņotu „Gaismas pili”. Pēc Rīgas domes Kultūras departamenta direktores Diānas Čivles teiktā, visi ir laipni aicināti svinēt šos valsts svētkus pie Brīvības pieminekļa ar kopīgu dziesmu un pievienoties koristiem sadziedāšanās priekā. Īpaša loma paredzēta Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam Imantam Kokaram, kurš diriģēs gan Valsts himnu, gan „Gaismas pili”, koncerta dziesmu virsvadību uzņemsies daudzi svētku virsdiriģenti.

LTV Kultūras raidījumu satura redaktore Daina Markova informēja, ka Latvijas televīzija plaši atspoguļos 4.maija Dziesmusvētku koncertus. „LTV ir gandarīta, ka esam Dziesmusvētku televīzija, un 4.maijā mēs plkst.13.00 un 15.00, ar atkārtojumu 7.jūnija vakarā, rādīsim Lielo Dziesmusvētku ieskaņas koncertu, un no 18.00 koncertu pie Brīvības pieminekļa ar tiešo pieslēgšanos no reģionālajām televīzijām,” sacīja D.Markova. Ar š.g. 12.maiju LTV pārraidīs sižetiskus stāstus „Dziesmusvētkus gaidot”, kas būs veltīti svētku vēsturei un personībām, kas to ietekmējušas. Televīzija arī turpinās atspoguļot emocionālos cilvēku dzīvesstāstus „Mans Dziesmusvētku stāsts”, kurus iespaidojuši Dziesmu un deju svētki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.41047788sec.