Būs divi Kurzemes autorallija ātrumposmi pašā Liepājas centrā

Jau šīs nedēļas nogalē 4.un 5. jūlijā autorallijs „Kurzeme”. Arī šogad „Kurzeme” pulcēs labākos Latvijas autosportistus, rallija fanus un līdzjutējus. Šogad rallijs vistiešākajā nozīmē ienāks pašā Liepājas centrā. Divi noslēdzošie ātrumposmi vīsies pa šaurām vecpilsētas ielām apkārt Rožu laukumam.

Trase ir izveidota pa Liepājas centra mazajām ieliņām – Skolas, Teātra, Baznīcas, Stendera, Graudu, Brīvzemnieka, Radio, Pasta. Vairākas reizes sportisti šķērsos arī pilsētas centrālo ielu un tramvaja sliedes Lielajā ielā.

Sportisti trasi veiks divas reizes pēc rāvējslēdzēja principa – tas nozīmē, ka vairāk kā stundas garumā pilsētas centru piepildīs motoru rūkoņa un riepu švīkstoņa. Šie ātrumposmi ir pēdējie rallijā. Tā kā pēdējā laikā pierasts, ka uzvaru rallijā izšķir sekunžu desmitdaļas, varam gaidīt, ka tempu sportisti šajā posmā nesamazinās ne par mirkli.

Ātrumposms solās būt pirmreizējs Latvijas rallija pēdējo gadu vēsturē – lielu daļu trases, tajā skaitā daudzus pagriezienus, klāj bruģakmens. Turklāt divu veidu – apaļais un kaltais. Kā jau labi zināms, saķere uz bruģa seguma ir mazāka, tāpēc sportisti visticamāk pagriezienus izņems ar dziļām un efektīgām sānslīdēm. Taču, ja uznāks lietus, tad ceļš kļūs īpaši slidens, un var sagādāt arī kādu nepatīkamu pārsteigumu, piemēram, uzsistus riteņus pret trotuāru apmalēm.

Rallija ģenerālsponsors „Energoremonts Rīga”, atbalsta Liepājas dome, Siemens, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, Liepājas osta, Lauma Fabrics; Tengtools un Luna, Canon IB serviss,. Apdrošina – IF; biļetes “Biļešu servisā”; informē: Radio Skonto; Liepajniekiem.lv, TV Dzintare, Privātā dzīve. LRČ oficiālā televīzija – LTV7.


Informācija skatītājiem un līdzjutējiem

Lai varētu sekot līdzi rallija „Kurzeme” ātrumposmiem Liepājas centra ielās, skatītājiem jau laikus būtu jāatrod labākais skatu punkts, jo sacensību laikā pārvietošanās būs liegta.

Skatītājiem pārskatāmākās vietas:

1. Skvērs pie Liepājas Teātra – ērta piekļūšana, nākot no starta (pa labo pusi) un izejot caur Nordea bankas ēkas sētu. Skatam pavērsies T-veida krustojums, kur sportistiem no asfalta jāuzbrauc uz bruģa – šis ir pirmais no daudzajiem bruģētajiem pagriezieniem šajā ātrumposmā.

2. Rožu laukums – kā jau pilsētas centrālais laukums, arī šajā rallijā tam ir uzticēta centrālā vieta. Atsevišķās vietās plānots nodrošināt komentētāja translāciju, būs ielu tirdzniecība, un vienlaikus iespēja trasē redzēt vairākas automašīnas.

3. Radio un Pasta ielas pagriezienu sērija – vairāki viens otram sekojoši asi, bet ātri pagriezieni, turklāt mainās ceļa segums – betona bruģis, asfalts, akmens bruģis.

4. Pasta un Graudu ielas krustojums – ieskrējušies visā Pasta ielas garumā, sportistiem jātrāpa nevis bankas durvīs, bet uz Graudu ielu – šis ir ātrumposma pēdējais pagrieziens. Ceļa segums – kaltais bruģis, lietus laikā īpaši slidens. Skatītājiem būs ļauts atrasties uz paaugstinātā trotuāra trases kreisajā pusē.

Automašīnu novietošana

Silti iesakām nemēģināt braukt pāri Liepājas kanālam, bet atstāt automašīnas Jaunliepājas pusē (lielveikala „Rietumu centrs” stāvvietā un Jaunliepājas ielās) un doties uz ātrumposmu ar kājām. Tā kā šajā pat laikā notiek Fontaine festivāls Promenādē, un ātrumposma dēļ viena no centrālajām pilsētas ielām būs slēgta, būtu jārēķinās ar sastrēgumu rašanos. Ja esat Liepājas dienvidu pusē, automašīnu novietošanu rekomendējam stāvlaukumos pie Tirgus (uz Peldu un Kuršu ielām).


Informācija par drošību un ierobežojumiem

Par stāvēšanas aizliegumu informēs izvietotās ceļa zīmes. Rallija „Kurzeme” organizatori atvainojas par sagādātājām neērtībām un aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus ievērot norādes un drošības dienestu rīkojumus.

DROŠĪBA

Autorallijs ir viens no skatāmākajiem sporta veidiem, bet arī ātrs un pat bīstams. Rallija “Kurzeme” ātrumposmos būs stingri noteiktas skatītāju atrašanās vietas, kā arī vietas, kurās nekādā gadījumā nedrīkstēs atrasties. Par drošības pasākumu ievērošanu rūpēsies apsardze. Rallija “Kurzeme” organizatori, aicina skatītājus būt saprotošiem un bez vajadzības neriskēt un nepakļaut sevi un savus darugus un tuvieniekus riskam.

IEROBEŽOJUMI

Saistībā ar autorallija “Kurzeme 2008” ātrumposmiem Liepājas centrs – 5. jūlijā no plkst: 15:30 – 19:00 būs slēgts satiksmei, bet sabiedriskais transports nekursēs no plksts.16:00 – 19:00.

2. un 6. maršruta autobusi pilsētas centru apbrauks pa Jūras ielu, bet pārējie pa K.Zāles laukumu, Ganību ielu, Kungu ielu.

5. jūlijā visas dienas garumā tiks ierobežota arī automašīnu novietošana pilsētas centrā :

Lielās iela posmā no K.Zāles laukuma līdz Kungu ielai

Teātra ielā

Skolas iela posmā no Teātra ielas līdz Baznīcas ielai

Baznīcas iela posmā no Skolas ielas līdz Lielajai ielai

Stendera iela posmā no Baznīcas ielas līdz Pumpura ielai

Pumpura iela posmā no Bāriņu ielas līdz Zivju ielai

Zivju iela posmā no Pumpura ielas līdz Lielajai ielai

Graudu iela posmā no Lielās ielas līdz Jūras ielai

Fr.Brīvzemnieka iela posmā no Graudu ielas līdz Pasta ielai

Radio iela posmā no Lielās ielas līdz Jūras ielai Pasta ielā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 28.06.2024  Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.96120906sec.