Latvijas nacionālā ekspozīcija DUSTROOM ceļo uz Venēcijas biennāli

Latvijas nacionālā ekspozīcija DUSTROOM Venēcijas biennāles 11. starptautiskajā arhitektūras izstādē

Idejas autori - mākslinieks Ēriks Božis un arhitekts Reinis Liepiņš

12/09/08 – 23/11/08

Riva S. Biagio, Castello 2145 (Arsenale), 30122 Venice

Venēcijas biennāles starptautiskā arhitektūras izstāde ir pasaules arhitektūras ideju un projektu skate, kas arhitektūras nozarē līdzinās Venēcijas biennāles starptautiskajai laikmetīgās mākslas izstādei vizuālo mākslu jomā vai Venēcijas kinofestivālam kino nozarē.

2008. gada Venēcijas biennāles 11. starptautiskās arhitektūras izstādes tēma ir Viņpus arhitektūras. Tas būs galvenais motīvs gan šī gada izstādes kuratora Sinsinati Mākslas muzeja direktora un bijušā Nīderlandes Arhitektūras institūta (NAI) Roterdamā vadītāja Ārona Betska veidotajā izstādē Arsenāla (Castello 2148 (Campo San Biasio), Venice) telpās, gan ieteicamā vadlīnija valstu nacionālajās ekspozīcijās.

Konkursa kārtībā Latviju Venēcijas biennāles 11. starptautiskajā arhitektūras izstādē pārstāvēs mākslinieka Ērika Boža un arhitekta Reiņa Liepiņa ekspozīcija DUSTROOM,kas iekļausies biennāles konceptuālo izstāžu, nevis tautsaimniecības sasniegumu vai ar atskatu vēsturē veidoto ekspozīciju lokā.. DUSTROOM koncepcija sabalsosies ar biennāles kuratora Ārona Betska vēlmi šogad arhitektūru skatīt saistībā ar citām kultūras un ne tikai tās sfērām. DUSTROOM būs mākslinieka, arhitekta un LU Cietvielu fizikas institūta darba rezultāts, kas pierādīs apgalvojumu, ka viss ir telpa. Tā atainos pasaules izziņas paradoksu. - Ikdienas uztverē it kā skaidri nodalām, kas ir telpa un kas ir tajā izvietotie objekti. Taču arī katrs, pat vissīkākais objekts ir telpa pati par sevi. Atšķiras vien mērogs. 200 reizes palielināts puteklis, skaida vai marmora gabaliņš no kāda Venēcijas nama arī ir telpa ar saviem konstruktīvajiem risinājumiem un estētiku. DUSTROOM būs arī pamudinājums iedvesmu ēkas, arhitektūras kopuma vai teritorijas plānojuma estētiskajam veidolam, konstrukciju un funkciju risinājumiem smelties ikdienišķā apkārtnē – pat šķietami garlaicīgā un vienmuļā pārdesmit kvadrātmetru lielā tukšā telpā.

Mākslinieks Ēriks Božis (dz. 1969. g.) savos mākslas darbos ierasti reflektē par sabiedrības un pilsētas ikdienu, kam viņš piešķir negaidītu nozīmi. Božis pārveido, dažkārt pavisam nemānāmi, ierastu lietu un situāciju veidolu, tādējādi mainot to uztveres kontekstu. Kopš 1994. gada piedalījies vietēja mēroga un starptautiskās izstādēs, t.sk. starptautiski ietekmīgajās Raumas biennālē Somijā un Manifesta Luksemburgā.

Arhitekts Reinis Liepiņš (dz. 1971.g.) ir arhitektu biroja Sudraba arhitektūra vadītājs. Viņa vadībā izstrādātie projekti izceļas ar smalku glezniecisku estētismu un detaļu kultūru. Šīs pazīmes raksturo gan Reiņa Liepiņa veidotos interjerus, gan viņa projektētos arhitektūras apjomus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30086589sec.