Pēc rekonstrukcijas atvērs Cēsu Jauno pili un tiks atklāts apmeklētāju centrs

2008.gada 2.augustā apmeklētājiem durvis vērs Cēsu Jaunā pils pēc rekonstrukcijas darbiem 1. un 2.stāvā.

Projekta I kārtas ietvaros atjaunots Jaunās pils 19.gs. arhitektoniskais veidols, restaurēta un rekonstruēta 1.un 2.stāva pils telpu interjeru apdare. Jaunās Pils telpās apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī jaunas izstāžu ekspozīcijas, kas būs pieejamas līdz Cēsu Vēstures un mākslas muzeja pilnīgai atvēršanai.

1) Izstāde „Cēsu Jaunā pils: vēsture, izpēte, atjaunošana”

Tematiska izstāde, kurā vienlaikus plānots eksponēt gan atklātās pils oriģinālkonstrukcijas un unikālus interjera apdares elementus, gan arī grafisko, foto un video materiālu, Jaunās pils oriģinālpriekšmetus no muzeja krājuma, kā arī ēkas rekonstrukcijas gaitā iegūtos apdares materiālus un vēstures liecības. Izstādē tiks eksponētas oriģinālzīmējumu, plānu, karšu, fotogrāfiju kopijas, datorzīmējumi, plāni un shēmas, kuri izstrādāti ēkas pētniecības rezultātā.

2) Izstāde "Cēsu alus vēsture un ieguldījums Cēsu pilsētas attīstībā"

Izstāde, kas top sadarbībā ar a/s „Cēsu alus”, apmeklētājiem vēstīs saistošu stāstu par Cēsu pilsētas nozīmīgākā rūpniecības uzņēmuma vēsturi, ļaujot iepazīt tā darbības ietekmi uz pilsētas ekonomisko dzīvi, vēsturiskā centra apbūvi, pilsētas vides veidošanu. Izstāde atspoguļos notikumus, kuri veidojuši un veido, ietekmējuši un turpina kultūras tradīcijas pilsētā.

3) Cēsu 21. starptautiskā akvareļglezniecības plenēra darbu izstāde, t.sk., plenēra dibinātāja mākslinieka Pētera Rozenberga piemiņas izstāde.

Plenēra darbu izstādi 2008.gada novembrī nomainīs svētku izstāde, kas veltīta Latvijas Republikas 90.gadadienai „No dziesmas līdz Nacionālai valstij!”

Augustā pirmos ceļotājus un pils kompleksa apmeklētājus uzņems arī jaunais Pils kompleksa apmeklētāju centrs, pirmais mūsdienīgs šāda veida objekts Latvijā. Apmeklētāju centrā savu jauno mājvietu būs iekārtojis arī Cēsu Tūrisma informācijas centrs.

Jaunās pils rekonstrukcija notiek projekta „Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai” ietvaros, to atbalsta Cēsu pilsētas dome un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Projekta II. kārtā, kas tiks uzsākta 2009.gadā, plānots iekārtot jaunu Cēsu pilsētas un Vidzemes novada vēstures pastāvīgo ekspozīciju „Cēsis – Latvijas vēstures simbols” un atjaunot pils 3. un 4.stāvu, tādējādi attīstot Cēsu muzeju par tikšanās vietu augsta mēroga konferencēm un sanāksmēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81888986sec.