Sākusies pieteikšanās VI Piena paku laivu regatei

Līdz 22. augustam notiek pieteikšanās Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra "Kultūra" organizētajai Piena paku laivu regatei, kas šogad piena paku laivu kapteiņus 30. augustā, Jelgavā pulcēs jau sesto reizi. Ar regates nolikumu varat iepazīties www.kultura.jelgava.lv.

Pateicoties regates publicitātei un dalībnieku atsaucībai, šogad regates norise papildināta ne tikai ar jaunām nominācijām, bet arī aktivitātēm. Visas komandas piedalīsies Parādes braucienā un sacentīsies ne tikai par ātrākās laivas titulu, bet arī oriģinālākā laiva, visatraktīvākā komanda, svētku atbalstītāju simpātija, labākā studentu komanda, garākā laiva, augstākā laiva. Katras komandas mājas darbs ir sagatavot nelielu savas laivas / komandas prezentāciju, kas žūrijai palīdzēs noteikt atraktīvāko komandu un oriģinālāko laivu. Šogad pirmo reizi regati bagātinās arī koncertprogramma ar mūzikas grupu piedalīšanos.

Regates pirmsākumi meklējami 2003. gadā, kad Piena, Maizes un Medus svētku ietvaros, pirmo reizi Latvijā uz Lielupes notika piena iepakojuma plostu parāde, kurā piedalījās 10 krāšņi dekorēti neparasti plosti, kurus uz ūdens turēja tikai un vienīgi tukšas piena pakas. Šim nolūkam tika izmantots ap 15 000 pakas.

Piena paku laivu regate ir demokrātiska iespēja ar niecīgiem ieguldījumiem katram piena lietotājam uzsākt kapteiņa, matroža vai laivu būvētāja karjeru, demonstrējot savu prasmi.

Laivas izgatavot un piedalīties regatē var ikviens interesents; gan privātpersonas, gan uzņēmumi un organizācijas. Laivas ir atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību (piemēram, ar airiem, pleznām, irkļiem, plaukstām, pedāļiem). Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta.

Aizvadītajā gadā regates parādes braucienā un sacensībās piedalījās 16 komandas, kuru būvniecībā regates dalībniekiem talkā nāca AS "Rīgas piena kombināts" dāvinot 20 000 tukšas piena pakas. Komandas izcēlās ar savu atraktivitāti un līdzjutēju komandām krastā. Regati vērot bija atnākuši vairāki tūkstoši skatītāju, kas ar ovācijām atbalstīja regates dalībniekus, tā nosakot skatītāju simpātijas balvas ieguvēju. Dalībnieki sacentās par balvām vairākās nominācijās - ātrākā laiva, oriģinālākā laiva, skatītāju simpātija, labākā laivas tēma saistībā ar pienu un atraktīvākā komanda, kā arī Rīgas Piena kombināta simpātiju balvu – 15 kg siera rituli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73302603sec.