Tele2 nodrošina ērgļu ligzdas apskati tiešsaistē (WebCam) [2]

Nu jau vairāk nekā mēnesi projekta "Mazā ērgļa Aquila pomarina barības izpēte ar videonovērošanas kameras palīdzību" ietvaros Tele2 nodrošina iespēju tiešsaistes režīmā visu diennakti ikvienam interesentam visā pasaulē sekot līdzi Teiču rezervātā mītošo ērgļu ligzdai.

Jūnijā Teiču purvā, blakus vienai no ērgļu ligzdām, tika uzstādīta videonovērošanas kamera, kuras retranslācija internetā notiek ar Tele2 Mētrienas bāzes stacijas starpniecību. Neskatoties uz pagājušonedēļ Teiču Dabas rezervātu piemeklējušo spēcīgo vētru, kas nodarīja ievērojamus postījumus un uz laiku pārtrauca novērošanas procesu, šobrīd darbs ir atjaunots un izpētes projekts turpinās. Ligzdas adrese internetā ir 85.15.232.109.

 

Aktuālais attēls no web cam:

webcam

"Tele2 ir sociāli atbildīgs un videi draudzīgs uzņēmums, tāpēc atbalstam ikvienu cēlu ideju, kas palīdz saglabāt un atjaunot Latvijas dabas bagātības. Iesaistoties šajā projektā, izjūtam atbildību par skaistajiem putniem, un arī paši ar aizrautību sekojam ērgļu ģimenes gaitām," atklāj Tele2 mārketinga direktors Jānis Spoģis.

Mazais ērglis ir apdraudēta un īpaši aizsargājama plēsīgo putnu suga, kas sastopama tikai Eiropā. Aptuveni 20% jeb 1/5 šīs sugas pārstāvju ligzdo Latvijā. Lai radītu pēcnācējus, ik gadu tie mēro 11 000 km garu ceļu no Āfrikas uz Latviju. Diemžēl, pēdējos gados strauji samazinās šo skaisto putnu skaits gan tiešas, gan arī netiešas cilvēku darbības rezultātā, piemēram, mežu izciršana, intensīva lauksaimniecība, kā arī putnu medības.

"Esmu ārkārtīgi pateicīgs, ka Tele2 piekrita atbalstīt šo projektu. Tas mums ir devis unikālu iespēju izpētīt šos apdraudētos un skaistos putnus. Kaut gan no projekta sākuma ir pagājis samērā maz laika, esam jau paspējuši izdarīt pirmos secinājumus, proti, Mazā ērgļa ēdienkarti veido kurmji, daudz peles, vardes, dažādi sīkputni. Izdevās arī piefiksēt līdz šim ko nebijušu – Mazais ērglis nesmādē arī mazās meža pīles," ar pirmajiem iespaidiem un secinājumiem dalās projekta galvenais speciālists un Teiču dabas rezervāta Pētījumu daļas vadītājs Dr. Uģis Bergmanis.

Visi uzfilmētie videomateriāli tiek saglabāti serverī, ko rudens un ziemas periodā, kad Mazais ērglis būs devies uz ziemošanu Āfrikā, zinātnieki analizēs un izdarīs secinājumus. Dr. Uģis Bergmanis ar Mazā ērgļa pētniecību nodarbojas jau vairāk nekā 25 gadus, šī putnu suga ir bijusi arī viņa doktora disertācijas izpētes objekts.

Paredzams, ka ērgļu mazulis ligzdā būs vismaz līdz 10. augustam, taču Tele2 nodrošinās retranslāciju internetā līdz pat septembrim, lai projektu veiksmīgi pabeigtu un iegūtu visu pētījumam nepieciešamo informāciju.

Variet ieskatīties arī: www.pomarina.lv

 

Par Tele2 sociālajiem projektiem

E-rēķins

Šī gada sākumā Tele2 kā sociāli atbildīgs uzņēmums aicināja savus klientus būt atsaucīgiem, vienkāršā, sev ērtā veidā dot artavu Latvijas mežu atjaunošanā, piesakoties e-rēķinam un turpmāk rēķinu saņemt e pastā. Akcijas noslēgumā tika iestādīti 10 000 jaunu koku – par katru Tele2 klientu, kurš pieteicās e-rēķina saņemšanai.

Sadzirdi Baltijas jūru!

Pirmo reizi Tele2 un Nokia sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu un Pasaules dabas fondu organizē akciju "Sadzirdi Baltijas jūru!", kas līdz pat vasaras beigām norisināsies septiņpadsmit Latvijas pilsētās. Akcijas mērķis ir veicināt nolietotu mobilo tālruņu nodošanu pārstrādei, tādējādi aizsargājot vidi no piesārņojuma un samazinot dabas resursu izmantošanu jaunu produktu ražošanā. Tele2 un Nokia par katru nodoto telefonu ziedos 5 eiro Baltijas jūras glābšanai.

Par Tele2

Tele2 filozofija ir piedāvāt augstu kvalitāti par labāko cenu. Uzņēmums piedāvā pēcapmaksas un priekšapmaksas mobilo sakaru pakalpojumus ar zīmoliem Tele2 un Zelta Zivtiņa. Tele2 darbojas īpaša biznesa klientu nodaļa, kā arī tiek piedāvāti individuāli risinājumi. Tele2 pirmais Latvijā ieviesa trešās paaudzes mobilo sakaru pakalpojumus, tostarp video zvanu un ātrāku datu pārraidi. 2007. gada Dienas Biznesa un Data Serviss apkopotajā Intelektuālā kapitāla Top 50 Tele2 ir otrā vieta, bet kampaņā Laba Servisa Mēnesis 2008 Tele2 tika apbalvots kā viens no 10 uzņēmumiem ar labāko klientu apkalpošanas kvalitāti Latvijā. 2008. gada Reputācijas topā Tele2 iekļuva piecu labāko uzņēmumu skaitā.

SIA Tele2 ir Tele2 AB grupas uzņēmums. Tele2 nodrošina mobilos sakarus, datu pārraidi, fiksētos telekomunikāciju un interneta pakalpojumus vairāk kā 25 miljoniem klientu 15 valstīs. Latvijā Tele2 pakalpojumus lieto vairāk nekā 1.1 miljons klientu jeb puse valsts iedzīvotāju – tā ir labākā rekomendācija, ko uzņēmums var saņemt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andis 08/02/2008 13:20 ja, baigais suds

2 skābputra 07/25/2008 22:08 perfekti! nu tik jāgaida mazuļi

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 27.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37894607sec.