Augustā Future Shorts uzmanības centrā animācijas filmas un smiešanās

Starptautiskā īsfilmu tīkla Future Shorts augusta programmas fokusā animācijas filmas – gan pašmāju spilgtākie jaunumi, gan ārvalstu autoru veikums. Jautrība garantēta, jo filmas uzdrīkstas gardi pasmieties ne vien par citiem, bet arī par sevi un par pasauli kopumā.

Latviju programmā pārstāv starptautiski pazīstamā režisore Signe Baumane ar animācijas filmu „Veterinārārsts”, kura jau saņēmusi virkni balvu, taču Latvijā redzēta vien retu reizi. Vietējās animācijas kolorītu spoži apliecina arī igauņu režisors Ulo Pikovs (Ülo Pikkov) īsfilmā „Dialogos”, kas ir jauns un traks stāsts par lietu sacelšanos un pasauli, kura, kā izskatās, beidzot jūk prātā.

Animācijas filmu plejādi papildina vienlīdz aizraujoši ārvalstu režisoru darbi. Britu ilustratora Pola Barita (Paul Barritt) ar roku zīmētās īsfilmas „Shed” un „Unbearable Heat” ir īpašas ar teju taustāmu atmosfēru un dzejiskiem stāstiem. Smieklīgā īsfilmu sērija „Tales of Mere Existence” (rež. Lev Yilmaz) pieturas pie vēl vienkāršākas tehnikas un vēl lakoniskāka vēstījuma – ar sarkastisku humoru par sevi un savām vājībām. Neparastu risinājumu nozieguma un soda tēmai piedāvā irāniešu īsfilma „Zero Degree” (rež. Omid Khoshnazar). Tās galvenā varone ir videokamera, kura kļūst par vienīgo liecinieci kara noziegumam un īsteno smalku atriebību.

Augusta filmu izlasē neiztikt arī bez spēlfilmām, kuras šoreiz neskopojas ar negaidītiem sižeta pavērsieniem. Programmā ir iekļauta bezgala sirsnīgā austrāliešu kriminālkomēdija „Break & Enter” (rež. Amanda Brotchie), kurā jauns vīrietis un vecmāmiņa mainās lomām – ar panākumiem un vēl kādiem! To, ka labāk vadīties pēc savas iekšējās balss, nevis sabiedrības stereotipiem, pilnībā pierāda arī daiļā peldētāja komēdijā „Ester” (rež. Pernilla Johansson).

Future Shorts norises vietas un laiki augustā:

Rīga / Andrejsala / 8. augusts / plkst. 21:00

Liepāja / klubs „Fontaine Palace” / 17. augusts / plkst. 19:00

Rīga / kinoteātris „K-Suns” / 22. augusts / plkst. 21:00

Ieejas maksa:

Andrejsala – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki), LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Kinoteātris „K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Klubs „Fontaine Palace” – LVL 0,50, apmeklētājiem ar Open vai HB ISIC ieeja par brīvu

Future Shorts atbalsta – Hansabankas jauniešu programma „Open”, Valsts Kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Diena, Rīgas laiks, Radio Naba, draugiem.lv un Rīgas Skolēnu dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43965387sec.