Valmierā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus

Sestdien, 4.oktobrī, no plkst.9.00 līdz 14.00 Valmieras vecpilsētā un Rātslaukumā jau 13.gadu norisināsies tradicionālais Simjūda gadatirgus. Simjūdā arī šogad notiks pirkšana, pārdošana un kaulēšanās. Apmeklētāji varēs iegādāties daiļamata meistaru, mājražotāju un amatnieku veidotus izstrādājumus, kā arī stādus, ogas, medu, zāļu tējas, piparkūkas, zivis, maizi, interjera priekšmetus un pat trusīšus. Valmierieši varēs kārtīgi sagatavoties ziemas sezonai, jo tirgū varēs nopirkt gan siltas vilnas zeķes, gan cimdus un cepures.

Valmieras Novadpētniecības muzeja direktore Iveta Blūma pastāstīja, ka šoreiz iecerēts kāds īpašs pārsteigums visiem suņu īpašniekiem un mīļotājiem - gadatirgū viesosies biedrība „Suņu sporta skola „Džipo & Co”” no Limbažu rajona. Klātesošie varēs vērot suņu dresūras paraugdemonstrējumus, suņu tērpu šovu un suņu līnijdejas. Par kultūras programmu parūpējušies arī Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” dziedošie un dejojošie kolektīvi, kā arī bērnu folkloras kopa „Ceiruleits” no Līvāniem. Kolektīva dalībnieki ne vien sagatavojuši lustīgu koncertprogrammu, bet iejutīsies arī vairākos spilgtu personāžu lomās.

Valmieras Novadpētniecības muzeja izstāžu un reklāmas nodaļas vadītāja Guna Medne informē, ka Simjūda gadatirgum jau pieteikušies vairāk nekā 150 tirgoties gribētāji, pārstāvēti būs arī Lietuvas un Igaunijas tirgotāji. „Aicinām tirgotājus pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Plānojam, ka arī šogad gadatirgū piedalīsies vairāk nekā 200 tirgoties gribētāji,” saka Guna Medne, piebilstot, ka pieteikšanās turpināsies līdz 26.septembrim, zvanot pa tālruni 6 4224770 vai 26179044.

Jāpiebilst, ka gadatirgus tradīcija Valmierā aizsākusies jau Viduslaikos, kad 1283. gada 28. oktobrī Sv.Sīmaņa dienā tika likti pamati Valmieras baznīcai. Tirgošanās ieguvusi plašu atsaucību ne tikai Vidzemē, bet arī visā Latvijā. Iepriekšējos gados valmierieši Simjūdā varēja iegādāties māla podus, bļodas, koka karotes, pītus grozus, zāļu tējas, adītus cimdus un zeķes, medus kāres, rotas, piparkūku sirdis, pirts slotas un citas noderīgas lietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37475991sec.