Valmiera gatavojas Latvijas valsts dzimšanas dienas svinībām

Sagaidot Latvijas valsts 90.dzimšanas dienu, Valmieras pilsētā plānoti vairāki kultūras pasākumi, kā arī akcija, kas simbolizēs svētku devīzi „Iededzies par Latviju!”.

Līdz 30.septembrim Valmieras Novadpētniecības muzejā aplūkojama Pasaules latviešu mākslinieku darbu izstāde „Tēvu zemei- Latvijai”. Pēc tam ekspozīcija divu gadu garumā ceļos pa Latvijas muzejiem un mākslas galerijām. Valmieras muzejs, sagaidot valsts dzimšanas dienu, piedāvā muzeja pedagoģiskā programmu ‘'Es pazīstu savu valsti'', digitālu lekcija „Latvijas valstij 90", bet no 1.oktobra Valmieras Novadpētniecības muzeja ceļojošā izstāde „Latvijas valstij 90" būs aplūkojama Valmieras pilsētas izglītības iestādēs.

Atzīmējot valsts un finanšu sistēmas 90 gadu jubileju, Finanšu ministrija (FM) un Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) organizē Finanšu forumu ar piecām reģionālajām konferencēm. Ceturtdien, 25.septembrī, Valmieras kultūras centrā notiks Vidzemes finanšu forums. Šajā dienā laukumā pie Valmieras Kultūras centra ikviens aicināts aplūkot izstādi „ Latvijas valsts apbalvojumi”.

24.-31.oktobrī Valmieras integrētajā bibliotēkā būs aplūkojama izstāde „Latvijas valsts iekšlietu sistēmas attīstība”.

Bet 11.novembrī Valmierā tradicionālo notiks Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens uz Pilsētas kapiem.

No 7.līdz 15.novembrim Valmieras Drāmas teātrī norisināsies 4.Starptautiskais R.Blaumaņa teātra festivāls, kura ietvarā 16.novembrī būs Latvijas TV veidotās filmas par Valmieras teātra vēsturi pirmizrāde.

Latvijas Republikas neatkarības 90.gada diena Valmierā svinīgi tiks atzīmēta pirmdien, 17.novembrī, kad plkst.17.00 svinīgs sarīkojums veltīts Latvijas valsts 90 gadu jubilejai ar pašdarbības kolektīvu piedalīšanos norisināsies Valmieras Kultūras centrā. Pēc koncerta plkst.21.00 turpat notiks Svētku balle.

Savukārt otrdien, 18.novembrī, plkst.17.00 Kultūras centrā ikviens aicināts uz Svētku koncertu veltīts LR Proklamēšanas 90.gadadienai, kurā spēlēs Valmieras Mūzikas skolas kamerorķestris. Pēc koncerta visi aicināti pulcēties laukumā iepretim Kultūras centra, kur akcijas „ Aizdegsim sveces Valmierai un Latvijai” ietvarā no baltām un sarkanām vēja svecēm tiks veidots gaismas objekts, kas simbolizēs valsts svētku devīzi „ Iededzies par Latviju!”. Plkst.18.30 Centra laukumā spēlēs pūtēju orķestris „Vidzeme". Bet 19.00 pilsētas centrā varēs vērot svētku salūtu.

Valmieras pilsētas pašvaldība aicina valmieriešus, kā arī pilsētas uzņēmumus un iestādes 18.novembrī rast iespēju izgaismot skatlogus, logus, pagalmus un ielu malas ar svecēm, iededzoties par mūsu pilsētu un Latviju!

Jāpiebilst, ka valmierieši ar vieskoncertu 18.novembrī uzstāsies Pleskavā (Krievijā) Latvijas Republikas konsulāta rīkotajā sarīkojumā par godu Latvijas valsts 90.dzimšanas dienai.

 Lai informētu par valsts svētkiem portālā www.valmiera.lv  izveidota sadaļa „LV 90”.

Atgādinām, ka nolūkā popularizētu 90gades jubilejas ideju Latvijā jau norisinājušies vairāki pasākumi, kuros iesaistījusies arī Valmieras pilsēta- akcijā „Gaismas tilti” tika izgaismots Vanšu tilts, savukārt Lielajā talkā sakopti Gaujas krasti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39854312sec.