Valmieras Kultūras centrā notiks kaķu izstāde

2008.gada 4.oktobrī, no plkst.10.00 līdz plkst.16.00 Valmieras Kultūras centrā notiks kaķu izstāde, ko organizē Latvijas kaķu mīļotāju asociācija „Mooncat”. Asociācijas prezidente Irēna Krēsle pastāstīja, ka Valmierā būs aplūkojami „Mooncat” biedru kaķi, kuri uzvarējuši starptautiskajā mājdzīvnieku izstādē „Pet Ekspo 2008” - Britānijas īsspalvainie, eksoti, Turcijas angori, Eiropas īsspalvainie, Devonas reksi, Persijas kaķi un citu šķirņu pārstāvji.

Irēna Krēsle informē, ka pēdējos gados Latvijā viena no populārākajām kaķu šķirnēm ir Britānijas īsspalvainie. „Ja pirms vairākiem gadiem Latvijā bija liela interese par sfinksiem, tagad populārākie kaķi ir Britānijas īsspalvainie. Iespējams tādēļ, ka šīs šķirnes pārstāvji ir viegli uzturami un kopjami, turklāt tie mierīgi un mīlīgi kaķi. Interese par Britānijas īsspalvainajiem arvien turpina pieaugt,” skaidro „Mooncat” prezidente, piebilstot, ka vairāku šķirņu kaķu izskats mēdz būt maldīgs. „Viens no piemēriem - lai arī sfinksiem nav spalvu, tomēr daudz laika jāvelta šī kaķa kopšanai, jārūpējas par regulāru mazgāšanu,” stāsta Irēna Krēsle.

Skaidrojot bezšķirnes un šķirnes kaķa atšķirības, „Mooncat” prezidente uzsver, ka šķirnes kaķi nav agresīvi, jo ģenētiski tie nav pārmantojuši tieksmi cīnīties par izdzīvošanu – vienīgais, par ko šie kaķi cīnās ir cilvēka uzmanība un mīlestība. Tāpat šķirnes kaķi ir piemēroti dzīvošanai telpās un labāk sadzīvo ar citiem mājdzīvniekiem, piemēram, suni. „Jebkuras šķirnes kaķi cilvēkiem izsauc spēcīgas jūtas. Man kaķi sniedz pozitīvu jūtu gammu visas dienas garumā. Tā ir mīlestība un prieks,” atzīst Irēna Krēsle.

Izstādē varēs ne vien iegūt noderīgu informāciju par kaķu kopšanu, bet arī iegādāties gandrīz visu pārstāvēto šķirņu kaķēnus. Irēna Krēsle atgādina, ka saskaņā ar Latvijas likumdošanu, kaķēnus drīkst pārdot no 2,5 mēnešu vecuma, vienlaikus iesakot nesteigties ar maza kaķēna iegādi. „Jo vēlāk iegādāsieties kaķēnu, jo apmierinātāki būsiet – kaķēnu būs vieglāk kopt, tas būs apmācīts un nesagādās nepatīkamus brīžus,” saka „Mooncat” prezidente.

Jāpiebilst, ka šogad Latvijas kaķu mīļotāju asociācija „Mooncat” atzīmē 20.jubileju, tā apvieno aptuveni 300 biedrus un 50 kaķu audzētavas. Asociācija sastāv no Britānijas īsspalvaino, Persijas, eksotu, Siāmas, orientālo, Abesīnijas, Somālijas, Devonas reksu, Kornvolas reksu, Kanādas un Donas sfinksu, krievu zilo, skotu nokareno ausu, Burmas, meinkūnu, Baliznēzijas, Ņevas maskarādes, Sibīrijas, peterboldu, Bengālijas, Kuriļu bobteilu un citu kaķu šķirņu pārstāvju īpašniekiem.

www.mooncat.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45810699sec.