Atklās unikālu fotoizstādi, kuras viena daļa būs Valkā, bet otra – Valgā

2008.gada 4.novembrī plkst.16.00 Valgas (Igaunija) kultūras un interešu centra ovālajā zālē (Valgā, Kesk ielā 1) atklās Klausa Štobera (Klaus Stöber) (Strasbūra, Francija) fotoizstādi „Biotopi”. Šī izstāde būs unikāla ar to, ka viena tās daļa būs izstādīta Valgā, bet otra –robežpilsētā Valkā, jo viens no izstādes uzdevumiem ir – veidot pārrobežu komunikāciju. Šajā gadījumā vienojošais elements būs fotoizstāde.

Gleznotājs un fotogrāfs Klauss Štobers savos darbos nozīmīgu vietu ir ierādījis tieši vides un tās visdažādāko transformāciju attēlojumam, kas, pateicoties autora subjektīvajam skatījumam, iegūst īpašu noskaņu. Izstādē „Biotopi” būs izstādīti sešpadsmit, jau iepriekš tapuši Klausa Štobera lielformāta (1m x 1,20m) darbi. Fotogrāfiju sērijā mākslinieks ir mēģinājis dokumentēt dažāda veida „biotopus”, kas raksturo tajos dzīvojošos un darbojošos personāžus. Taču nevienā no fotogrāfijām nav iespējams ieraudzīt kaut vienu no tiem. Tikai vide skatītājam ļauj nojaust, kas varētu būt tās „iemītnieks”.

Fotogrāfijas var pieskaitīt gan poētiskajam, gan arī dokumentālajam fotogrāfijas žanram, jo, lai gan ir iespējamas dažādas interpretācijas, tām piemīt iekšēja struktūra un loģika.

K.Štobera personālizstāde „Biotopi” pirmo reizi tika izrādīta 2008.gadā Strasbūrā, galerijā „Bamberger” un Itenheimas galerijā „V.O.”.

Klausa Štobera fotoizstāde „Biotopi” ir viens no posmiem vērienīgā projektā, kas tapis sadarbībā ar Valkas pilsētas domi, Valgas pilsētas mēriju, Vidzemes plānošanas reģionu, Lejasreinas departamenta padomi, Eiropas kultūras un mākslas centru (CEAAC) Strasbūrā, Francijas kultūras centru un Latvijas Republikas Ārlietu ministriju. Projekta turpinājumā ir iecerēts, ka fotogrāfs 3 nedēļas uzturēsies Vidzemes reģionā, lai veidotu jaunu materiālu fotoizstādei, kas būs apskatāma 2009.gada oktobrī Strasbūrā.

Izstāde „Biotopi” Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) un Valgā būs apskatāma no 4. – 20.novembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31802487sec.