Avotu ielejā uzstādīti piemiņas akmeņi komponistam Valteram Kaminskim

Par godu Cēsu komponista Valtera Kaminska 79 dzimšanas dienai 17.novembrī, šī gada 12.novembrī - Cēsīs Avotu ielejas parkā uzstādīti divi piemiņas akmeņi, uz kuriem iegravēti atpazīstamas komponista dziesmas fragmenti: „Mūžu mūžos būs dziesma, mūžu mūžos alus smēķēs; mūžu mūžos Dziesmu svētkos, nāks meitenes baltās zeķēs”.

Piemiņas akmeņi uzstādīti par saziedotajiem līdzekļiem, kurus vākusi nevalstiskā organizācija „Cēsu kultūras centra senioru koris „Ābele””. Iepriekš šī organizācija Avotu ielejas parkā projekta „Piemiņas birze Cēsu komponistam Valteram Kaminskim” ietvaros iekopa birzi. Projekta koordinators ir Egons Andersons.

Projekta ideja bija izrādīt atzinību izcilam Cēsu komponistam. Birze veidota ne tikai kā piemiņa komponistam, bet arī domājot arī par ekoloģiskas vides veicināšanu. Parks tiek veidots kā patīkama atpūtas vieta cēsniekiem un Cēsu viesiem.

Valters Kaminskis dzimis 1929.gada 17. novembrī Rīgā, miris 1997.gada 15.jūnijā un ticis apglabāts Cēsīs Meža kapos. Komponists savu muzikālo izglītību ieguvis Rīgā, vēlāk sācis strādāt Cēsu mūzikas koledžā par mūzikas teorētisko priekšmetu skolotāju. V. Kaminskis ieguvis arī LPSR Tautas mākslinieka goda nosaukumu. Mūža nogalē strādājis par Cēsu rajona padomes deputātu un rakstījis periodikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 01.07.2024 Vasaras atlaides auto nomai Europcar
Rezervē no 27. jūnija līdz 1. jūlijam un baudi vasaras brīvdienas ar līdz pat 20% atlaidi automašīnu nomas rezervācijām līdz septembrim. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66818309sec.