Ekstrēmceļotājs Bruno Šulcs būs Talsu novada muzejā

2009.gada 17. februārī plkst. 15.00 Talsu novada muzejā būs tikšanās ar Bruno Šulcu. Ceļotājiem, velobraucējiem, ”asu” izjūtu cienītājiem un dabas draugiem viņa vārds ir jau labi pazīstams. Bruno mēdz dēvēt par ”trako” labā nozīmē: pirms divpadsmit gadiem viņš uzstādīja pasaules rekordu, nobraucot ar velosipēdu no Eiropas augstākā kalna Elbrusa abām virsotnēm (5621 m un 5642 m).

Alpīnists Teodors Ķirsis par viņu reiz izteicies, ka to, ko citi dara cirkā, to Bruno darot kalnos. Kur citi kāpj tāpat vien, viņš kāpj ar riteni. Viņam pieder viens no vieglākajiem velosipēdiem pasaulē MTB klasē. Tā rāmis pēc speciāla pasūtījuma izgatavots aviorūpnīcā Maskavā.

Šoreiz stāsts būs par to, kā 2008. gada 3. augustā „kritis” astoņus gadus sens Ginesa rekords: Ķīnas rietumu provincē Siņdzjanā apmēram 16.30 pēc Pekinas laika (11.30 pēc Latvijas laika) piektajā mēģinājumā Bruno ar velosipēdu sasniedzis Muztatas kalna virsotni (7546 m ). Lai šis sapnis varētu kļūt par realitāti, lielākie finansiālie atbalstītāji bija Hipotēku banka, SIA Gandrs (alpīnisma ekipējuma tirgotājs), SIA Speedside (velo – moto ekipējuma tirgotājs) un Aizputes pilsētas dome.

Par to, kā tas notika un ko tas prasīja, stāstīs jaunā rekorda autors. Tiks demonstrēta filma (50 min), kurā hronoloģiskā secībā būs redzama veiksmīgās ekspedīcijas norise, sākot ar izlidošanu no Novosibirskas, tālāk Urumči, Kašgara, Taškurgāna, dzīve bāzes nometnē pie kalna un pats kāpiens ar unikāliem virsotnes kadriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08450294sec.