Gaujas nacionālais parks ir starp potenciālajiem pasaules dabas brīnumiem

Izsludināta kampaņas „New7Wonders of Nature” jeb „Septiņi pasaules dabas brīnumi” balsošana interneta vietnē, kurā starp 260 dabas objektiem no 222 pasaules valstīm iekļauts arī Gaujas nacionālais parks. Visi iekļautie objekti ir dabiski veidojumi vai dabas pieminekļi, kas nav cilvēku veidoti vai pārveidoti estētisku iemeslu dēļ.

Projekta mērķis ir veicināt dabas skaistuma un daudzveidības apzināšanos sabiedrības vidū. Kampaņas sauklis ir: “If we want to save anything, we first need to truly appreciate it!” jeb „Ja vēlamies kaut ko saglabāt, vispirms tas ir patiesi jānovērtē!” Projekta veidotāji ar kampaņas palīdzību vēlas uzsvērt dabas bagātību saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Balsošanas 1. kārta ilgs līdz 7. jūlijam. Rezultāti rādīs, kuri 77 objekti tiks uz nākamo kārtu, kurā par pasaules dabas brīnuma statusus sacentīsies 21 dabas objekts. Kampaņa noslēgsies 2011. gadā Šveicē, kad oficiāli tiks paziņoti septiņi pasaules dabas brīnumi. Tiek plānots, ka balsošanā piedalīsies ap miljards zemeslodes iedzīvotāju, tostarp arī latvieši. Nobalsot par Gaujas nacionālo parku var, uzklikšķinot uz saites –
www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees (Nobalsot var tikai vienu reizi, bet par 7 dabas objektiem vienlaicīgi).

Kampaņa „New7Wonders of Nature” ir Šveicē izveidota bezpeļņas fonda globāla līmeņa projekts, kura mērķis ir ar interneta balsošanas palīdzību noteikt septiņus pasaules dabas brīnumus. Fondu 2001. gadā dibinājis Šveicē dzimušais kanādiešu filmu veidotājs un piedzīvojumu meklētājs Bernards Vēbers ar mērķi veicināt pasaules dabas mantojuma aizsardzību un cieņu pret dabas mantojumu globālā līmenī.

Uz pasaules brīnuma statusu kopumā pretendē astoņi nacionālie parki no visas pasaules - Taijas nacionālais parks (Vācija), Lāhemā nacionālais parks (Igaunija), Aukštaitijas nacionālais parks (Lietuva), Dvingelderveldas nacionālais parks (Holande), Retezatas nacionālais parks (Rumānija), Sierra Nevada nacionālais parks (Spānija), Sareka nacionālais parks (Zviedrija), kā arī Gaujas nacionālais parks (Latvija).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05914712sec.