Latviešu tautas kultūras mantojums - Kurzemes tautastērpi Ventspils Amatu mājā

Trešdien, 25.februārī, plkst. 12:00 Ventspils muzeja filiālē „Amatu māja” notiks semināru cikla „Kurzemes tautastērpi” pirmā nodarbība Kurzemes tautastērpu ekspertes Lias Monas Ģibietes vadībā.

Viens no unikālākajiem Latviešu tautas kultūras mantojumiem ir tradicionālā kultūra: tautasdziesmas un tautastērpi, kas katrā novadā un pat pagastā ir atšķirīgi. „Latviešu Dziesmusvētkos, kur sapulcējas dziedātāji un dancotāji no malu maliņām, var redzēt to bagātību, ko esam mantojuši no paaudzes uz paaudzi. Aizvien biežāk kolektīvu vadītāji un dalībnieki jautā: kā pareizi ģērbties lai pārstāvētu noteiktu pagastu, kā sasiet lakatus, kādas saktas piespraust, kādus brunčus izvēlēties... Tāpēc Tautastērpu konsultanti visā Latvijā ir kļuvusi par nepieciešamību,” pastāstīja Ventspils Amatu mājas muzejpedagoģe Līga Reitere. Šobrīd šādas konsultācijas sniedz Rīgā Latviešu Biedrības namā un Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā.

Līdz šim Amatu mājā tika darināti lībiešu tautiskie krekli, aubes un priekšauti, vērots, kā audējas aušanas studijā „Drellītis” auž audeklu dažādiem Kurzemes brunčiem un villainēm. Turpmāk reizi mēnesī notiks semināri „Ventiņu tautastērpu valkāšanas tradīcijas senāk un mūsdienās” par Kurzemes tradicionālajiem Ventspils novada tautas tērpiem. Šobrīd Ventspils Amatu māja ir uzsākusi sadarbību ar Kurzemes tautastērpu speciālisti konsultanti Liu Monu Ģibieti un iecerējusi Kurzemes tautastērpu konsultāciju centra piesaisti Ventspils muzeja filiālei „Amatu māja”.

Papildu informācija: Ventspils Amatu māja, tālr: 63620174

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77286911sec.