Limbaži aktīvi iesaistās Lielajā talkā

Limbažu pilsētas dome aktīvi gatavojas Lielajai talkai 18. Aprīlī, aicinot interesentus pulcēties plkst. 9.00 pie Limbažu muzeja Burtnieku ielā 7. Talkas dalībniekiem paredzēti dažādi pilsētas sakopšanas darbi.
Lielo pilsētas sakopšanu iesāks jau 17. aprīlī, kad pilsētā darbosies visas Limbažu pirmsskolas un vidējās izglītības iestādes.

Pirms talkas dalībnieki tiks informēti par drošības pasākumiem, kas jāievēro, saņems darba inventāru, norādījumus, kuras vietas jāsakopj.
Limbažos pilsētas sakopšanas talkas tiek rīkotas jau kopš 2005. Gada, un tradicionāli tās saistītas ar Tūrisma dienu, sakopjot vienu no tūrisma apskates objektiem- Lielezera dabas taku. 2008. gadā Limbaži piedalījās Lielajā talkā, kas tika organizēta kā dāvana Latvijai 90. Gades dzimšanas dienai. Talkā piedalījās visas Limbažu vidējās izglītības iestādes- 1. Vidusskola, 2. Vidusskola, 3. Vidusskola, Limbažu Vakara vidusskola, Limbažu Profesionālā vidusskola, aktīvi iesaistīties Limbažu rajona un Limbažu pilsētas skolēnu pašpārvalde, Limbažu pilsētas pensionāru biedrība.
2008. gadā Limbažos savāca vairāk nekā 4000 maisu ar atkritumiem, talkas dienā tikai ar rokām - 176 (tos palīdzēja aizvest SIA "Namsaimnieks" un SIA "Pekabo"). Talkā piedalījās apmēram 150 limbažnieku - jaunākajam bija 3 gadiņi, bet vecākajam tuvojas 80. Visiem talkas dalībniekiem par piemiņu tika dāvinātas krāsainas cepurītes ar Limbažu pilsētas ģerboni. Limbaži izrādījās viena no čaklākajām pašvaldībām Latvijā, tādēļ sestdienas vakarā talkas organizatori īpaši tika aicināti uz LNT rīkoto koncertu Rīgas kinostudijā.
Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure. Ar aktīvu nevalstisko organizāciju, pašvaldību un valsts institūciju līdzdalību pirmā Talka tika noorganizēta 2008.gada 13.septembrī Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumu ietvaros. Iedzīvotāju atsaucība bija necerēti liela. Vienas dienas laikā 512 talkošanas vietās visā Latvijas teritorijā ap 50 tūkstošiem talcinieku savāca vairāk nekā 260 tūkstošus atkritumu maisu. Pasākuma ideja balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.

2009. gada talkai Limbažu pilsētas dome no talkas organizatoriem Latvijā saņēmusi cimdus, maisus, kā arī izglītības iestādēm- SIA "Cido grupa" sulas. Pārējos ar talku saistītos izdevumus segs Limbažu pilsētas dome. Latvijas atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas, kuras biedrs ir arī ZAAO, valde ir pieņēmusi lēmumu, ka atkritumu noglabāšanas poligoni talkā savāktos atkritumus pieņems bez maksas. Pašvaldībām jāsedz vien izdevumi, kas saistīti ar atkritumu savākšanu un transportēšanu līdz poligoniem.
Gatavojoties šī gada talkai, aicinām pieteikt dalību pilsētas iestādēm, organizācijām līdz 7. aprīlim pa tālr. 28359057 vai 64070608, e-pasts: [email protected]
Plašāka informācija par akciju: www.talkas.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 24.06.2024 Līgo Rēzeknē!  Rēzeknes pilsētas TIC
Līgo vakarā, 23. jūnijā, no plkst. 19.30 līdz pat rīta gaismai visi aicināti pulcēties Rēzeknes sirdī – Festivāla parkā, lai kopā svinētu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50400305sec.