Limbažu TDA „Katvari” veido unikālu dejas izrādi

Limbažu tautas deju ansamblis „Katvari” savu deviņdesmitgadi atzīmēs grandiozi un ar vērienu. Ievērojamās jubilejas ietvaros gan lieli, gan mazi dejotāji kopīgi ar visā Latvijā atzītiem māksliniekiem - režisoru Uģi Brikmani, deju studijas „Dzirnas” vadītāju, horegrāfu Agri Daņiļēviču un mūzikas grupu „Auļi” veido unikālu dejas izrādi „No zobena saule lēca”, kuras veidošanā piedalās vairāk kā simt visu vecumu dejotāji.

Dejas izrāde būs unikāla ar to, ka pašdarbības kolektīvs sadarbojas ar profesionālu horeogrāfu un profesionāliem mūziķiem un šāda izrāde ārpus Rīgas tiek veidota pirmo reizi. Tāpat dūdu un bungu grupa „Auļi” veido īpašu, tikai šai izrādei, veltītu dzīvās mūzikas pavadījumu.

Kā pastāstīja izrādes veidotāji, izrāde ir stāsts par cilvēka likteni, par spēju to pieņemt. Izrādes dejas mēģina izprast un atspoguļot cilvēka iekšējās sajūtas un izpausmes kara priekšnojautās un realitātē. Dejas stāsts ir nevis par tiem, kas dodas karot, bet par tiem, mīļajiem, kas ir blakus, kas tos pavada karā, par tiem, kas jūt līdz, par tiem, kas gaida pārnākam un par tiem, kas nesagaida. Tāpēc „Katvaru” dejotāji ar dejas izrādi aicina ikvienu likt zobenus malā un meklēt daudz dvēseliskākus ieročus konfliktu risināšanai.

Ar šādu dejas izrādi „Katvari” vēlas veicināt dejas mākslas jaunrades procesu Limbažu pilsētas jauniešu vidū, radīt un piedāvāt pilsētniekiem un Limbažu pilsētas viesiem jaunas un netradicionālas kultūras tradīcijas Limbažos, lai tās ilgtermiņā kļūtu par nepieciešamu kultūras sastāvdaļu mums un skatītājiem Limbažos, dot Limbažiem iespēju saņemt galvaspilsētas kultūras dzīvei līdzvērtīgu dejas mākslas pārdzīvojumu, kā arī paaugstināt TDA „Katvari” dalībnieku profesionalitāti un piedāvāto deju programmu daudzveidību.

Jau 2. maijā, plkst. 20.00 Limbažu kultūras namā limbažniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja redzēt savām acīm „Katvaru” veikumu, savukārt 3. maijā plkst. 20.00 „Katvari” uzstāsies koncertā „Vakar, šodien, rīt...”, kur interesentiem rādīs savas iemīļotās dejas.

Informācijai:

Tautas deju kolektīvs “Katvari” - viens no labākajiem Latvijas deju ansambļiem, dibināts 1919. gadā Limbažu rajona Katvaru pagasta padomē kā deju teātra grupa ar mērķi ieņēmumus no izrādēm ieguldīt izglītības un bibliotēkas attīstības veicināšanai. Kolektīvs jau daudzus gadu desmitus ir kultūras dzīves rosinātājs un bagātinātājs Limbažos un Limbažu rajonā. Sākot no pēckara gadiem, deju ansamblis ir aktīvi koncertējis, piedaloties visos republikas Dziesmu un deju svētkos, sniedzot koncertus ne tikai dzimtajā novadā, bet arī visā Latvijā. No 1971.gada līdz pat šodienai deju ansambli vada dejošanas un deju svētku tradīciju kopēja, bijusī Deju svētku virsvadītāja Taisa Aruma. Viņas vadībā kolektīva entuziasms un dejot prieks ir papildinājies ar profesionālu izaugsmi, kas ir novērtēta, gūstot panākumus deju ansambļu skatēs Latvijā un arī starptautiskos festivālos. XIV Dziesmu un deju svētkos 2008.gadā, TDA “Katvari” bija viens no tiem deju kolektīviem, kas sagatavoja visas trīs programmas – “Izdejot laiku”, “Deju svētkiem – 60”, “No sirsniņas – sirsniņai”, kā arī bija noslēguma koncerta dalībnieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% kruīziem 2024. - 2026. gadā! Estravel Latvia
Nenokavējiet iespēju - 7 nakšu kruīzi Persijas līcī un Vidusjūrā // viss iekāluts ēdināšana // augstas klases serviss! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 12.07.2024 Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.67564988sec.