26.06-28.06.2009 Ķeguma trasē notiek Pasaules čempionāts motokrosā

Ķegumā no 26.06 līdz 28.06.2009 norisināsies patiesu motokrosa cienītāju visvairāk gaidītais notikums – 2009. gada Pasaules čempionāta motokrosā 10. posms MX1 un MX2 klasēs, kurā klātienē varēs redzēt vadošos sportistus no visām motokrosa lielvalstīm. Organizēt Latvijas MX1 Grand Prix ir uzticēts Baltijas Kausa Fondam (BKF). MX1 Grand Prix līmeņa sacensības Baltijā norisināsies pirmoreiz. Tās notiks motocentrā Zelta Zirgs Ķegumā.

Mūsu valsti šajās prestižajās sacensībās pārstāvēs Matīss Karro un Augusts Justs MX2 klasē un Ivo Šteinbergs un Filips Kempelis MX1 klasē. A. Justs, I. Šteinbergs un F. Kempelispārstāv Latvijas komandu Latvija Honda Elkšņi, kura ir tapusi, pateicoties Jāņa Kempeļa fanātismam. Bet pagājušā gada Pasaules čempions MX2 Juniori klasē M. Karro pārstāv Lielbritānijas komandu MRVD Suzuki.

Šogad pagaidām Pasaules čempionātā vislabāk veicies M. Karro MX2 klasē. Vislabāko rezultātu MRVD Suzuki braucējs uzrādīja smilšainajā Valkensvārdas trasē Nīderlandē. Ņemot vērā to, ka līdzīgs trases segums kā Valkensvārdā ir arī Ķegumā, motocentrā Zelta Zirgs M. Karro cer uzrādīt visaugstākos rezultātus.

MX1 klases braucējs I. Šteinbergs savu Pasaules Junioru čempiona titulu ir ieguvis tieši Ķegumā, kad BKF tur 2004. gadā rīkoja pirmo oficiālo Pasaules Junioru čempionātu.

Paralēli Pasaules čempionātam MX1 un MX2 klasēs Ķegumā norisināsies arī Pasaules kauss veterāniem, kurā arī aktīvi piedalās pārstāvji no Latvijas.

Uz MX1 Latvijas GPesot gaidāmi daudzi tūkstoši skatītāju, jo interese parto ir ļoti liela gan no Latvijas iedzīvotāju puses, gan arī no citu valstu līdzjutējiem. Vislielākais ārzemnieku desants tiek gaidīts no mūsu kaimiņvalsts Igaunijas, jo tās vadošie sportisti Tanels Leoks (Tanel Leok), Aigars Leoks (Aigar Leok) un Gerts Krestinovs (Gert Krestinov) Pasaules čempionātā uzrāda labus rezultātus. Viņi visi pārstāv vadošās pasaules motokrosa komandas.

Tāpat šajās dienās Ķeguma apkaimē varēšot novērot lielu motokrosa fanu pieplūdumu arī no citām Eiropas valstīm, jo ir pierasts, ka fani ar saviem busiņiem ceļo līdzi saviem elkiem pa visu pasauli. Domājams, ka Latvija nebūs izņēmums un tradīcijas netiks lauztas.

Sīkāka informācija: www.mx1latvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Vasaras saulgrieži Ķoņu kalnā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
22.jūnijā pl.18.00 aicinām uz izrādi “Tobiass ir miris, lai dzīvo Tobiass” Ķoņu kalna estrādē. Pēc izrādes etnogrāfiskie danči ar folkloras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 23.06.2024 Līgosim Augšdaugavas novadā TAKA
Apmeklējiet Augšdaugavas novadu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 20.06.2024 Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54684782sec.