Jelgavā norisināsies smilšu skulptūru festivāls

2009.gada 25.jūnijā Uzvaras parkā, Jelgavā, Ceļu Būvniecības sabiedrība "Igate" uzsāka sagatavošanas darbus "Gaismas pilij" un vēl četrpadsmit smilšu mākslas objektiem.

Maija beigās smilšu skulptūru konkursam tika saņemti 46 pieteikumi, dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 15 profesionāli tēlnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas, Nīderlandes, Čehijas, Īrijas, Itālijas un ASV. Festivāla tēma – Brīnumu pasaule (mīti, teikas, pasakas, leģendas).

Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra "Kultūra" un Jelgavas Dome sadarbībā ar ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" piedāvā 3. Starptautisko Smilšu skulptūru festivālu "Summer signs" (Vasaras zīmes), kas no 10. līdz 12. jūlijam norisināsies Uzvaras parkā, Jelgavā. Aizvadītajā vasarā festivālu apmeklēja vairāk kā 25 tūkstoši jelgavnieku un pilsētas viesu.

Festivāla dalībnieki: 

1. Kārlis Īle, Latvija

2. Ģirts Burvis, Latvija

3. Sandis Kondrāts, Latvija

4. Uldis Zariņš, Latvija

5. Andrius Petkus, Lietuva

6. Tanya Kuznetcova, Krievija

7. Rudolf Pylaev, Krievija

8. Andrey Molokov, Krievija

9. Kimmo Frosti, Somija

10. Eva Suzuko McGrew, ASV / Japāna

11. Anique Kuizenga, Nīderlande/ Indonēzija

12. Charlotte Catharina, Koster Nīderlande

13. Jakub Zimaček, Čehija

14. Niall Magee, Īrija

15. Michela Ciappini, Itālija

Skulptūru veidošanai tiks izmantotas vairāk kā 400 tonnas smilšu. Papildus festivāla konkursa darbiem, tiks veidots Baltijā pirmais Smilšu bārs, kuru veidos "Frostiart" smilšu tēlnieki, kas bijuši mākslinieciskie vadītāji dažādos starptautiskos smilšu un ledus skulptūru festivālos.

Jāpiezīmē, ka smilšu festivāla skulptūras nebūt nelīdzinās tiem veidojumiem, ko varam ieraudzīt brīvdienās atpūšoties pludmalē. Festivāla skulptūru izveidei ir nepieciešamas speciālas mālsmiltis. Jūrmalā tūkstošiem gadu vecie smilšu graudiņi ir tā nobružājušies ar jūras sāļo ūdeni, ka no tiem var veidot tikai smilšu kūkas, nevis iespaidīgas, izteiksmīgas un skaistas skulptūras, kuru materiāls atgādina smilšakmeni. Profesionāli tēlnieki, kā jebkuru savu mākslas darbu, veido no sākotnējā materiāla noskaldot nost visu lieko, kā rezultātā iegūst no laika apstākļiem neatkarīgu, izturīgu smilšu skulptūru. Skulptūru tapšanas procesu varēs aplūkot no 10. līdz 13.jūnijam.

Festivāla atklāšana 10.jūlijā, plkst. 19.00 Uzvaras parkā ar grupām "Opus Pro" un "Otra Puse", kā arī īpašajiem viesiem – Lietuvas labāko grupu "SKAMP", kas vairākas reizes nominēta MTV Eiropas mūzikas gada balvai. Ap pusnakti Fire spirit" un "Pulse effect" ugunsšovs.

11. jūlijā plkst. 18.30 Starptautiskā Folkloras Festivāla "Baltica – 2009" noslēguma dižkoncerts.

Savukārt, 12. jūlijs Ģimenes diena ar aktivitātēm pašiem mazākajiem: SEB bankas smilšu rotaļu laukums, Jūrmalas teātra izrādes: plkst. 13.00 "Kas zaķīti pasargās?", bet plkst. 15.00 "Reiz bija..."

Smilšu skulptūru parks no 10. līdz 12.jūlijam apmeklētājiem atvērts no plkst. 11.00 līdz 24.00.

Sakarā ar festivāla sagatavošanas darbiem Uzvaras parks apmeklētājiem laika posmā no 29. jūnija līdz 10. jūlijam būs slēgts! Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lidojums + Kruīzs. Antiļu salas 7 naktis Estravel Latvia
Lidojums no Parīzes + Karību salu kruīzs 7 naktīm. Akcija līdz 31.05. // ceļošana: novembris - februāris | Skatīt vairāk
no 1413 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 20.06.2024 Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 23.06.2024 Līgosim Augšdaugavas novadā TAKA
Apmeklējiet Augšdaugavas novadu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.78319597sec.