Notiks koncertcikla "Liepājas ērģeļu vasara" pirmais koncerts

Koncertcikls „Liepājas ērģeļu vasara” 1.koncerts „Vai tu esi dzirdējis?”

Piektdien, 2009.gada 24.jūlijā plkst. 19.00 Liepājas Lutera evaņģēliski luteriskā baznīcā notiks koncertcikla „Liepājas ērģeļu vasara” pirmais koncerts „Vai tu esi dzirdējis?”.

Ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu, turpinot pagājušā gadā aizsākto tradīciju, arī šajā vasarā klasiskās mūzikas mīļotājiem sabiedriskā labuma organizācija „Biedrība Liepājas kamerorķestris” piedāvās koncertciklu „Liepājas ērģeļu vasara”. Tā ietvarā notiks 4 dažādi koncerti, kuros savu meistarību rādīs jaunās paaudzes ērģelnieki ne tikai no Liepājas, bet arī Rīgas – Līga Pūķe, Roberts Hansons, Līga Dejus un Larisa Carjkova. Sakarā ar Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles ērģeļu remontu, pirmie divi koncerti – 24. un 31.jūlijā notiks Liepājas Lutera evaņģēliski luteriskā baznīcā (Jelgavas ielā 62), bet koncertcikla 3. un 4. koncerts – 7. un 14.augustā – izskanēs Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē (Rakstvežu ielā 13). Klausītājiem tā ir laba iespēja novērtēt arī citu Liepājas baznīcu ērģeļu skanējumu. Visu koncertu sākums plkst. 19.00.

Pirmā – 24.jūlija - koncerta „Vai tu esi dzirdējis?” programma būs balstīta uz seno mūziku, kura īpaši tuva ir liepājniecei Līgai Pūķei. Koncertā viņa klausītājus iepazīstinās ne tikai ar ērģeļu krāšņo skanējumu, bet arī ar tādu instrumentu kā ērģeļpozitīvs. Tā programmā ietverti komponistu Vincenta Lībeka, Džirolāmo Freskobaldi, Heinriha Ignata Franca Bībera, Elizabetes Žakē de la Geras, Jana Pīterszona Svēlinka un Georga Fīlipa Tēlemaņa skaņdarbi. Koncertā kopā ar Līgu Pūķi uzstāsies arī Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķe Iveta Dejus, kuras izpildījumā skanēs baroka vijole.

Līga Pūķe absolvējusi Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolu. Bakalaura grādu ērģeļspēles specialitātē ieguvusi studējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie Ligitas Sneibes (2001), turpat arī papildinājusi zināšanas meistarklasē (2003). Šobrīd viņa turpina studijas maģistrantūrā, specializējoties baroka laika ērģeļmūzikā. Vairākkārt bijusi dalībniece Gēteborgas un Leufstabruk Starptautiskajās Ērģeļu akadēmijās (Zviedrija), kā arī piedalījusies meistarklasēs Valvasonē (Itālija). Līga Pūķe ir ērģelniece Liepājas Lutera baznīcā un mūzikas teorētisko priekšmetu skolotāja Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas skolā.

Iveta Dejus 1991.gadā absolvējusi Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolu, bijusi Vidzemes kamerorķestra dalībniece(1989-1991), bakalaura grādu mūzikā ieguvusi, studējot Liepājas Pedagoģiskajā akadēmijā profesora Valda Zariņa klasē (1997), profesionālā maģistra grādu mūzikā - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, studējot baroka vijoļspēli pie doc. Agneses Kanniņas-Liepiņas (2008) un pieaicinātās viesprofesores Annas Valstrēmas (Stokholmas Karaliskā Mūzikas akadēmija) (2009). Iveta Dejus piedalījusies NORDPLUS intensīvajā projektā - Baltijas Baroka Vasaras Akadēmija (2008). Koncertējusi Collegium Musicum Rīga rīkotajos projektos un labprāt sadarbojas ar dažādu mūzikas žanru un stilu atskaņotājiem koncertējot Latvijā un ārvalstīs.

Ieeja visos koncertcikla „Liepājas ērģeļu vasara” koncertos ir par ziedojumiem.

Koncertcikla mākslinieciskais vadītājs Lotars Džeriņš

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42807317sec.