Ziedošo Zobenu un Zoben`Zivs Svētki

2009.gada 15.augustā Jaunpilī atkal svētki viduslaiku gaisotnē, proti, noritēs „Ziedošo Zobenu un Zoben`Zivs Svētki”.

Pilskungi aicinās piedalīties senās viduslaiku spēlēs un turnīros – šaut ar loku, arbaletu, mest šķēpus un kara cirvjus, izkalt laimes monētiņas, novērot un piedalīties viduslaiku kāzās, kā arī jūsmot par 40 Karalisko kaķu izstādi Jaunpils pils zālē.

Par jautrību apsolījušies rūpēties mūki, āksti, akrobāti un ugunsrijēji. Romantisku noskaņu savukārt uzburs seno deju un dziesmu ansambļi Laurus, Vocalica un pils minezingers.

Radošajās darbnīcās bērniem būs iespējams piedalīties koka zobentiņu rotāšanā un zobenzivs apgleznošanā, vai pārtapt par mazajiem mūciņiem.


Svētkos darbosies Zobenzivs loterija „Trīs vēlēšanās”. Jau pirms svētkiem katrs 3 savas karstākās vēlēšanās var atsūtīt uz e-pastu: [email protected] vai iemest lādītē pils muzejā, apmeklējot pili vai svētku laikā. Interesantākās izteiktās vēlēšanās saņems balvas apbalvošanas ceremonijā. Kas zina – varbūt arī piepildīsies. Krēslai iestājoties, būs skatāms ugunscirks un lāpu gājiens, kā arī notiks ugunsskulptūras aizdegšana pils ezerā. Un protams, mielošanās ar Zivju zupu. Savukārt, Pils krogs piedāvās maltītes viduslaiku un mūsdienu gaumē.

Svētku norises vieta – Jaunpils pils. Svētku sākums - pulksten 15.00, taču jau no pulksten 14.00 darbosies amatnieku, zivju un zemnieku tirdziņš. Bet vakarā? Vakarā, pulksten deviņos pils pagalmā lāpu gaismā sāksies balle ar Lauku muzikantiem.

Ieeja uz dienas pasākumu: pieaugušiem – 4 Ls, pensionāriem un bērniem no 7 līdz 14 gadiem – 2 Ls (uzrādot personu apliecinošu dokumentu), bērniem līdz 7 gadiem – bezmaksas. Ieeja uz balli vakarā – 4 Ls. Kompleksā biļete – pasākums + balle – 5 Ls. Tas ir izdevīgi! Sīkāka informācija Jaunpils pilī, www.jaunpilspils.lv.

Jautājums – vai doties? Atbilde – protams, jo viduslaiku gaisotne un baudas šonedēļ ir tikai Tukuma pusē, Jaunpilī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 01.07.2024 Vasaras atlaides auto nomai Europcar
Rezervē no 27. jūnija līdz 1. jūlijam un baudi vasaras brīvdienas ar līdz pat 20% atlaidi automašīnu nomas rezervācijām līdz septembrim. | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23547006sec.