Briselē atklāta Baltijas ceļa 20. gadadienai veltīta figūriņu ķēde

2009.gada 23. augustā Baltijas ceļa 20. gadadiena tika atzīmēta arī Briselē. Trīs Baltijas galvaspilsētas skulptūru parkam „Mini Eiropa” dāvināja Baltijas ceļa miniatūru – rokās sadevušos figūriņu ķēdi, kas izvietota starp miniatūrajiem Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pieminekļiem. Šī ķēde kopā ar piemiņas plāksni, kura vēsta par Baltijas ceļa vēsturi, parka apmeklētājus iepazīstinās ar vienu no lielākajiem miermīlīgajiem protestiem pasaulē, kas iekļauts arī UNESCO programmas „Pasaules atmiņa” starptautiskajā reģistrā.

Atklāšanas ceremonijā ar uzrunām uzstājās Tallinas mērs Edgars Savisārs, kurš bija arī viens no Igaunijas Tautas frontes vadītājiem, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, kā arī Viļņas domes deputāte Violeta Podoļskaite. Kā goda viesis pasākumā piedalījās arī Daliju Gribauskaiti aizvietojošais eirokomisārs no Lietuvas Aļģirds Šemeta. Savā uzrunā parka vadītājs Tjerī Mēuss atzīmēja, ka parkā pirmo reizi tiek atklāta piemiņa idejai, nevis kādai ēkai vai dabas piemineklim.

„Mini Eiropas” parkā bija sapulcējušies vairāk kā 600 viesu, to vidū Briselē dzīvojošie latvieši, lietuvieši, igauņi un viņu draugi, kas pēc oficiālās ceremonijas, skanot Baltijas valstu atmodas himnai „Atmostas Baltija!” sadevās rokās un izveidoja simbolisku Eiropas ceļu.

Pasākums izpelnījās ievērojamu vietējo plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61854506sec.