Latvieši Honkongā filmē pilnmetrāžas mākslas filmu

Lielā Kristapa 2009 un 11. Šanhajas starptautiskā kinofestivāla galveno balvu ieguvējs – režisors Māris Martinsons, 11.11.2009 Honkongā sācis savas jaunās pilnmetrāžas mākslas filmas „AMAYA” filmēšanu.

Filmas stāsts risinās Honkongā. Japāņu sievietes Amaijas un rietumnieka Pola satikšanās neizbēgami maina viņu likteņus un ierasto dzīves kārtību. Runā, ka Austrumi māca Rietumus. Vai vienmēr tā ir patiesība?

„AMAYA” ir vērienīgs multikulturāls kino projekts, kas top kā pirmais Latvijas – Honkongas kopražojums. Filmas projektu attīsta producēšanas kompānija KRUKFILMS (Latvija), kas noslēgusi sadarbības līgumu ar vienu no spēcīgākajām Honkongas producēšanas kompānijām OCTOBER PICTURES, kas apkalpojusi tādu Holivudas filmu ražošanu kā „The Dark Knight”, „4. Rise of silver surfer”, „Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life”, u.c. Filmas operators ir Gints Bērziņš, kurš Latvijā ir pēdējo gadu pieprasītākais un pieredzes bagātākais spēlfilmu operators.

Amaijas lomā filmējas viena no Japānas slavenākajām aktrisēm Kaori Momoja (Kaori Momoi), kura ir divkārtēja Japānas Kinoakadēmijas balvas „Labākā aktrise” ieguvēja. Kaori Momoja filmējusies vairāk nekā 50 filmās pie labākajiem Japānas un pasaules režisoriem, tādiem kā Akira Kurosava, Aleksandrs Sokūrovs, u.c. Latvijā viņu vairāk pazīst pēc filmas „Geišas atmiņas”, kurā aktrise redzama mātes lomā.

Rietumnieka Pola lomā filmējas populārs Lietuvas aktieris, mūziķis un komponists Andris Mamontovs (Andrius Mamontovas), kurš jau 11 gadus atveido Hamletu režisora Eimunta Nekrošus izrādē „Hamlets”, kas izrādīts vairāk kā 40 valstīs, tai skaitā arī Latvijā. Mamontovam tā ir jau otrā sadarbība ar režisoru Māri Mārtinsonu. Iepriekšējā sadarbība bija pie filmas „Nevajadzīgie ļaudis”, kurā Mamontovs ne tikai atveidoja vienu no varoņiem, bet arī komponēja filmas mūziku.

Latviešu aktrise Kristīne Nevarauska, kas sevi jau iepriekš veiksmīgi pierādījusi kino, būs redzama rietumnieka Pola draudzenes Lori lomā.

Režisors, producents un scenārists Māris Martinsons starptautisku atzinību ieguvis ar savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu „Nevajadzīgie ļaudis”, kas 11. Šanhajas starptautiskajā kinofestivālā tika apbalvota ar divām prestižām balvām – „Labākais režisors” un „Labākā mūzika”. Tas līdz šim ir augstākais novērtējums kādai no Baltijas filmām. Pēc triumfa Šanhajas kinofestivālā filma „Nevajadzīgie ļaudis” piedalījusies vairāk kā 20 pasaules kinofestivālos un forumos, kā arī izvirzīta cīņā par prestižo Amerikas Kinoakadēmijas balvu „Oskaru”, kategorijā „Labākā ārzemju filma svešvalodā”. Balvu sarakstu veiksmīgi papildina tikko kā saņemtā Latvijas Nacionālā filmu festivālā Lielais Kristaps 2009 balva „Labākā pilnmetrāžas spēlfilma”.

Vairāk informācijas:

producentu kompānija KRUKFILMS: http://www.krukfilms.com/

aktrise Kaori Momoja : http://www.kaorimomoi.com/

spēlfilma „Nevajadzīgie ļaudis”: http://www.lossmovie.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


1st-studio.com
,


Nikos Travel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59890103sec.