Izstādes un pasākumi Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 2010. gadā

Jauno gadu Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) uzsāks ar izstādi „Rotaļlietu noslēpumi pilī”, ko atklās 6. janvārī un kas turpinās vairākos citos Latvijas muzejos jau izvērsto leļļu un lāču izstāžu sēriju. Izstādē varēs aplūkot mīkstās un mehāniskās rotaļlietas, galda spēles, lelles un lāčus no muzeja krājuma, tā būs skatāma līdz 30. maijam.

Muzeju naktī 15. maijā LNVM apmeklētājus priecēs ar pārsteigumiem gan Rīgas pilī, gan savā jaunajā filiālē - agrākajā Latvijas kultūras muzejā „Dauderos”. Maijā notiks arī tradicionālie muzeja zinātniskie lasījumi.

Jūnijā LNVM tiks atklāta Japānas kultūrai veltīta izstāde. Bet jūlija vidū, sadarbībā ar AS „Latvijas pasts” – izstāde „Lido, pasta balodīt!”. „Latvijas pasts” pirmo reizi publiskā telpā eksponēs tā kolekcijā esošās 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma pastmarkas no dažādām pasaules valstīm, ko papildinās markas, monētas un pasaules kartes no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājumiem.

24. jūlijā Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā LNVM atkal rīkos brīvdabas pasākumu arheoloģijas un senatnes cienītājiem „Latviešu saknes”.

Oktobrī un novembrī muzejs tradicionāli atzīmēs valsts svētkus, izstādot Latvijas valsts militāros un civilos apbalvojumus.

Visu gadu LNVM arī rīkos Ģimenes dienas, reizi mēnesī aicinot bērnus kopā ar ģimenēm uz kādu tematisku pasākumu saistībā ar aktuālo izstādi vai latviešu tradīcijām.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs turpinās sadarbību ar muzejiem Latvijas reģionos, tajos eksponējot mobilās izstādes un sava krājuma priekšmetus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Cēsu TIC
,


SIXT Latvija
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4277389sec.