Valmieras vecpilsētā ierīkos laivu piestātni

Projekta „Vecpilsētas ainava pie Gaujas – Valmieras vēsturiskā centra revitalizācija” ietvaros Valmieras vecpilsētā, Gaujas krastā pie ēkas Pilskalna ielā 2, šovasar plānots ierīkot laivu piestātni.

Valmieras Novadpētniecības muzeja direktore Iveta Blūma pastāstīja, ka šobrīd norisinās laivu piestātnes projektēšanas darbi, lai martā varētu izsludināt iepirkuma procedūru par piestātnes izbūvi Gaujas krastā. „Viens no projekta mērķiem ir pilnvērtīgi izmantot Gaujas klātbūtnes sniegtās iespējas. Esam iecerējuši sakārtot Gaujas krastu daļu, veidojot to par patīkamu tūrisma un atpūtas vietu gan valmieriešiem, gan pilsētas viesiem. Ierīkojot šādu laivu piestātni, valmierieši varēs nodarboties ar ūdenstūrismu un droši atpūsties pie ūdenstilpnes, kā arī tiks paplašināts piedāvājums ūdenstūristiem, kuri brauc ar laivām pa Gauju. Laivotāji varēs ērti piestāt Gaujas krastā pilsētas centrā, iegūt informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām Valmierā, izmantot ekskursiju piedāvājumu, kā arī, piemēram, saņemt dzeramo ūdeni vai nobaudīt tēju. Vienlaikus pašvaldība radīs uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi - ceram, ka tas noderēs uzņēmējiem, kas nodarbojas ar laivu un to inventāra nomu,” skaidro Iveta Blūma.

Iveta Blūma piebilst, ka par laivu piestātnes izbūves jautājumiem notikušas konsultācijas ar attiecīgās jomas profesionāļiem. Ņemot vērā Gaujas ūdens plūsmas mainīgo virzienu, speciālisti ieteikuši izvēlēties mobilu, saliekamu piestātnes variantu, ko ziemas sezonā var ērti demontēt un uzglabāt. Veidojot laivu piestātni, tiks izbūvēta arī nobrauktuve ar cietu segumu, tādējādi Gaujai varēs piekļūt arī cilvēki ar kustību traucējumiem un māmiņas ar bērnu ratiņiem.

Vienlaikus ar iepirkumu procedūru par laivas piestātnes izbūvi plānots izsludināt arī iepirkumu par ēkas Pilskalna ielā 2 rekonstrukciju.

Jau ziņots, ka projekta „Vecpilsētas ainava pie Gaujas – Valmieras vēsturiskā centra revitalizācija” kopējais finansējums ir 694918 latu, no kuriem 85% ir EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums, bet 15% - Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Projekta galvenās aktivitātes ir Valmieras vecpilsētas reģenerācijas plāna izstrāde, divu muzeja apsaimniekoto ēku Pilskalna ielā 2 restaurācija, laivu piestātnes izbūve Gaujas krastā un viduslaiku garšaugu dārziņa izveidošana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02968311sec.