Vēl var paspēt apgūt latviešiem tradicionālas prasmes

17.04.2010 ikviens vēl var pagūt piedalīties noslēdzošajās Tradicionālo prasmju skola 2010 nodarbībās divpadsmit vietās Sēlijā un Zemgalē, ko organizē Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.

17. aprīlis būs pēdējā no sestdienām, kad meistari Prasmju skolas ietvaros gaidīs ikvienu interesentu un mācīties gribētāju: Gunta Gurovska Bēnē ierādīs Zemgales villaines celu apaudu aušanu, Dobelē pie Antras Kārklas, Dainas Ieviņas un Daces Tolpežņikovas būs iespēja apgūt izšūšanu un Zemgales krekla šūšanu, Ingrīda Ozolniece Jelgavā mācīs mezglošanu, Staļģenē Rita Sidraba stāstīs par salmu sienas segu aušanu, Daugmales Jānis dalīsies pieredzē dravniecības noslēpumos, Pēteris Graudulis interesentus gaidīs Jaunjelgavā un mācīs kokgriešanas pamatus, savukārt Ēvalds Svikša no Jēkabpils - kalšanas prasmes. Un tas vēl nav viss – keramiķes Andas Svarānes vadībā Zasā būs iespēja apgūt Sēļu podniecību un ornamentu, Sēlpilī Iveta Tāle un Vita Talla mācīs Sēlpils un Vārnavas rotāšanas dziesmas, Neretā pie Lilitas Līdakas un Māra Maniņa notiks Augšzemes brunču aušanas nodarbība, Ilūkstē adītājas Marija Baltmane, Herta Vībāne un Olga Dogžina adīs Sēļu rakstus cimdos un zeķēs, savukārt Aknīstes meistare Daina Miezāne ikvienam dos iespēju piedalīties gardas Sēļu karašas un rupjmaizes cepšanas procesā.

Atgādinām, ka visas nodarbības ir bez maksas.

Tie, kas vēl grib pagūt piedalīties pēdējā šīs pavasara Prasmju skolas nodarbībā, var pieteikties pie meistariem un koordinatoriem telefoniski vai rakstot uz e-pastu. Kontaktinformācija Aģentūras mājas lapā www.nkmva.gov.lv vai pa tālruni 67228985.

Vēl pēc nedēļas, 24. aprīlī no plkst. 13:00 ikviens, neatkarīgi no dalības nodarbības, tiek laipni gaidīts Tradicionālo prasmju skola 2010 noslēguma pasākumā Krustpils pilī (Jēkabpils Vēstures muzejā), kur notiks amatu demonstrējumi, koncerts un meistaru godināšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 26.06.2024 Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Grand Palace Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41017604sec.