Pedvālē atklās radošo sezonu Akmens. Krāsa

Gatavojoties jaunajai sezonai, Pedvāles parkā izveidotas jaunas brīvdabas mākslas objektu izstādes. Skatītājiem būs iespējams izstaigāt arī jaunus maršrutus parka teritorijā, jo topošie mākslas darbi ir izvietoti vietās, kas līdz šim pastaigu takās netika iekļautas. Brīvdabas ekspozīciju papildinās vairāk kā piecpadsmit jauni latviešu un ārzemju mākslinieku veidoti vides mākslas objekti un skulptūras. Darbi ir veidoti, izmantojot Pedvāles ainavu gan kā brīvdabas izstāžu telpu, gan arī kā radošo ideju un tēmu iedvesmotāju. Jaunā sezona „Akmens. Krāsa” turpina akmens tēlainu izpēti, kurai jau vairākus gadus veltīta Pedvāles radošā darbība.
Sezonas atklāšanas programmā skatītāji tiks iepazīstināti ar vairākiem radošajiem jaunumiem Pedvāles parkā.


Sadarbībā ar Talsu Novada muzeju tapusi vides mākslas objektu izstāde „Pedvāles krūmos”, kuras ideja radusies, iedvesmojoties no Talsu Krūmu grupas mākslinieku radošajām aktivitātēm. Darbi radīti simpozija laikā maija mēnesī, izmantojot Pedvāles parka ainavisko situāciju un saistot idejas arī ar sezonas radošo tēmu – akmens un krāsa. Ekspozīciju veidojuši Andris Biezbārdis, Uldis Balga, Dainis Kārkluvalks, Guna Millersone, Līga Žimante, Pauls Jaunzems, Jānis Kupčs, Māris Grosbahs, Laura Feldberga un Ojārs Feldbergs.


Ar Nīderlandes Karalistes vēstniecības atbalstu Pedvāles skulptūru ekspozīciju papildinās nīderlandiešu mākslinieka Krisa Petersona (Kriss Peterson) granīta skulptūra „Saistošais īpašums”.


Jauna pastaigu taka Pedvāles parkā tiks atklāta ar Buffalo Valsts koledžas un Austrumu Karolīnas universitātes (ASV) pasniedzēju un studentu vides mākslas objektu izstādi „Akmens. Krāsa. Atbilde”. Amerikāņu mākslinieku darbi veidoti kā atbilde un atsaukšanās Pedvāles ainavas izaicinājumam. Mākslinieki galvenokārt izmantojuši vienkāršus, dabā atrodamus materiālus – koku stumbrus, zarus, zemi, akmeņus – un rūpīgi piemērojuši savus darbus ainavas vizuālajai situācijai.


Pedvāles krodziņā „Dāre” būs apskatāma Lauras Pīgoznes gleznu izstāde „Zemes tīrīšana”.


Mākslinieks Ojārs Feldbergs aicinās piedalīties performancē „Vjetnamas, Taizemes, Izraēlas akmens sēklu stādīšana”, tādejādi turpinot akmeņu audzēšanas tradīciju Pedvāles eksperimentālajā akmeņu stādījumu laukā.
„Akmens. Krāsa” jaunā brīvdabas objektu izstāde Pedvāles būs apskatāma līdz sezonas noslēgumam oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Brīvdienu mikslis KidsHike.com
Kur šis atrodas? | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46350884sec.