Līgatne aicina viesos

Līgatnē šogad ir īpaši padomāts par pilsētas un novada viesiem. Pašā pilsētas centrā pie ezera, vēsturiskajā Līgatnes papīrfabrikas sardzes namiņā, kas savulaik kalpojis gan kā pasts, gan dzīvojamais nams, durvis apmeklētājiem atvēris jaunais Līgatnes Tūrisma informācijas centrs. Pilsētas viesi šeit tiek gaidīti katru dienu no plkst. 10.00-18.00.

Lai būtu pieejama kvalitatīva un objektīva informācija par Līgatni un Līgatnes tūrisma objektiem, novada dome šogad organizēja gidu kursus.

Pasniedzējs, ilggadējais Līgatnes papīrfabrikas inženieris un zinošs apkaimes novadpētnieks, Aivars Balodis dalībniekus pārsteidza ar savām enciklopēdiskajām zināšanām. Savukārt par gidu darba metodēm izsmeļoši stāstīja gide Guna Rukšāne no Cēsu pieaugušo izglītības centra, kurai ir bagātīga gida darba pieredze. Kursi noslēdzās 9. jūnijā ar apliecību pasniegšanu un tūrisma informācijas centra atklāšanu.

Ar prieku tagad varam pavēstīt, ka Līgatnē ir jauni, zinoši un entuziasma pilni gidi, kuri gatavi saistoši iepazīstināt ar Līgatnes zināmākajām un tāpat mazāk zināmajām vietām.

Jaunais piedāvājums ir pastaigu maršruts, kas iepazīstina ar Līgatnes papīrfabrikas ciemata iedzīvotāju vēsturisko dzīvesveidu. Svarīgi piebilst, ka Līgatnes papīrfabrika bez ilglaicīgiem pārtraukumiem strādā jau kopš 1815. gada un šobrīd ir vienīgā papīrfabrika Latvijā. Ziedu laikos 19. gadsimta otrajā pusē ir izveidojies strādnieku ciemats, kas kopš tiem gadiem maz mainījies, tāpēc pilsētas viesiem iespējams aplūkot gan interesantus koka arhitektūras paraugus - papīrfabrikas strādnieku īpatnās rindu dzīvojamās mājas, gan grezno fabrikas direktora namu - vēl vienu koka arhitektūras pērli Līgatnē un Latvijā.

Dodoties pastaigā pa Līgatni, iespējams izsekot papīrfabrikas strādnieku dzīves gaitām visa mūža garumā, jo šis maršruts iepazīstina ar seno Līgatnes dzemdību namu, skolu, kultūras namu, slimnīcu un kapsētu. Interesi piesaista savdabīgās alas smilšakmens iežos, kas kaltas jau kopš 18. gadsimta, lai kalpotu par pagrabiem ar vienmērīgu temperatūru, kur ziemā uzglabāt kartupeļus un citus dārzeņus.

Līgatnes papīrfabrikas ciemata centrs ir iekļauts valsts nozīmes kultūrvēsturisko pieminekļu sarakstā un kā senatnīgs strādnieku ciemats lauku vidē ir arī unikāls pilsētbūvniecības komplekss Baltijas un Eiropas mērogā.

Ekskursiju „Līgatnes papīrfabrikas ciemata iedzīvotāju vēsturiskais dzīvesveids” latviešu, krievu, angļu un vācu valodās iespējams pieteikt Līgatnes Tūrisma informācijas centrā, zvanot uz tālruņa numuru 641531 69 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected] .

Apvienojot ekskursiju pa pilsētu ar papīrfabrikas apskati, viesošanos dabas takās, padomju slepenajā bunkurā un Vienkoču parkā, Līgatne piedāvā iespaidiem bagātas un izzinošas brīvdienas.

Gaidīsim Jūs ciemos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57697296sec.