Sajūti Valmieru kopā ar festivālu Eiropas kultūras iela

No 23.-24.07.2010 Valmierā norisinās starptautisks festivāls „Eiropas kultūras iela”, kurā piedalās dažādu institūciju un organizāciju pārstāvji no vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Sestdien, 24.jūlijā visas dienas garumā no plkst. 10 norisināsies dažādas aktivitātes, kas priecēs gan lielus, gan mazus valmieriešus un pilsētas viesus. Plkst.11 Valmieras pilsdrupu estrādē ar eksperimentālā teātra grupas „AtelierchuncheoN” (Itālijas un Valmieras mūziķi un aktieri) izrādi notiks festivāla atklāšana.

No plkst. 12.30 līdz 16.00 laukumā pie Hanzas sienas ikviens interesents varēs iepazīties ar festivāla dalībvalstu tradīcijām un raksturīgākajām iezīmēm, vērojot katras valsts prezentācijas. No plkst. 10 līdz 17.00 Rātslaukumā un Valmieras pilsdrupu teritorijā būs iespēja apmeklēt amatnieku tirdziņu, kā arī iepazīt latviešu senos amatus.

No plkst. 13.00 līdz 16.00 aktīvie jaunieši ikvienu aicina doties uz laukumu pie Valmieras Kultūras centra, lai piedalītos spēlē „Eiropas cirks”, kuras laikā festivāla apmeklētājiem būs iespēja iepazīt visu 27 Eiropas Savienības dalībvalstu kultūras. Apmeklētāji varēs nogaršot valstu nacionālos ēdienus, iemācīties sasveicināšanās frāzes, apgūt dažādu tautu deju soļus, atbildēt uz āķīgiem konkursu jautājumiem un piedalīties citās jauniešu sagatavotajās aktivitātēs.

Festivāla noslēgumā no plkst. 23.00 Valmieras pilsdrupu estrādē kino mīļotāji aicināti uz franču kino nakti, kurā būs iespēja skatīties franču režisora Žaka Tatī (Jacques Tati) filmas „Play time”, „Turi kreiso”, „Pastnieku skola” un „Vakara nodarbības”.

Mākslas cienītāji aicināti apmeklēt divas izstādes. Līdz 23.jūlijam Valmieras Kultūras centrā apskatāma spāņu mākslinieku Luisa Haviera Gajas (Luis Javier Gayá) un Blankas Muņoz de Baenas (Blanca Muñoz de Baena) darbu izstāde „Ceļojuma piezīmes”, savukārt Valmieras Novadpētniecības muzeja Izstāžu namā līdz 31.jūlijam apskatāma izstāde „Flīžu māksla Portugālē”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41150999sec.