Notiek Krāslavas pils nedēļas pasākumi

No 14. līdz 18.09.2010 Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotās akcijas ''Apceļosim Latvijas pilis'' ietvaros norisinās Krāslavas pils nedēļas pasākumi, informē projekta ''Jaunas kvalitātes tēla un infrastruktūras attīstība attālās pierobežas pilsētās Zarasos un Krāslavā'' koordinatore Ināra Dzalbe.

No 14. līdz 18. septembrim Krāslavas vēstures un mākslas muzejā darbojas izstāde ''Krāslava un grāfi Plāteri'', kurā ir apskatāma unikāla 1812. gada grāfiem Plāteriem adresētu vēstuļu ekspozīcija. Savukārt, šodien (16.09.2010) plkst. 13.00 un 15.00 Krāslavas pilī interesentiem ir iespēja aplūkot pils freskas.

Piektdien, 17. septembrī plkst. 15.00 Krāslavas vēstures un mākslas muzejā sāksies seminārs ''Krāslavas pils tēls'', kurā ar veltījumu uzstāsies Krāslavas Valsts ģimnāzijas pārstāvji, tiks demonstrēta īsfilma par pils vēsturi, notiks diska ''Grāfi Plāteri un Krāslava'' un Krāslavas pils attīstības projektu prezentācija. Pasākuma noslēgumā paredzēta diskusija ''Kādu mēs redzam mūsu pili?'' Plkst. 18.00 Krāslavas Kultūras namā tiks atklāts Foto plenērs, bet plkst. 21.00 sāksies nakts ekskursija pa Krāslavas pils kompleksu.

18. septembrī pēc pasākumu atklāšanas plkst. 10.00 līdz pat pēcpusdienai notiks vairāki Krāslavas pilij veltīti pasākumi visai ģimenei. No plkst. 10.00 līdz 14.00 darbosies amatnieku radošās darbnīcas, Krāslavas pils pagalmā šajā laikā paredzēta vizināšanās ar zirgiem un fotografēšanās grāfa un grāfienes tēlos. Plkst. 11.00 pie Krāslavas pils staļļiem tiks dots starts orientēšanās spēlei ''Iepazīsti Krāslavu un Grāfu Plāteru mantojumu''. Plkst. 11.00 un 13.00 interesentiem būs iespēja doties ekskursijā pa Krāslavas pils kompleksu, bet no plkst. 13.00 līdz 17.00 Krāslavas Kultūras namā notiks Meistarklases foto mākslā.

Pasākumus organizē Krāslavas novada dome, novada iestādes un Krāslavas biedrības, programma atrodama www.kraslava.lv. Dažus no Krāslavas pils nedēļas pasākumiem līdzfinansē Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma un Krāslavas novada dome, projekts “Jaunas kvalitātes tēla un infrastruktūras attīstība attālās pierobežas pilsētās Zarasos un Krāslavā” (New Quality Image), kura ietvaros Krāslavas pils kompleksā šogad jau veikts muzeja jumta remonts, notiek parka grotas rekonstrukcija, žoga posmu remonts un pils staļļu renovācija ar mērķi izveidot vasaras izstāžu zāli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,


Krāslavas TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Balvu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5695219sec.