18. septembrī divriteņi iekaros arī Rīgas ielas

18.09.2010 Latvijas veclaiku divriteņu klubs sadarbība ar Rīgas Domes satiksmes departamentu un «Ērenpreis» pirmo reizi Rīgā organizē divriteņu Tvīda braucienu, kur aicināti piedalīties visi velo braucēji retro stila tērpos. Pulcēšanās ar velosipēdiem no plkst. 14:00 stāvlaukumā pie i/c Olimpia. Piedalīties aicināts ikviens bez reģistrācjias un dalības maksas!

Tvīda brauciens (no angļu valodas «Tweed run») ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Latvijā pirmo Tvīda braucienu Latvijas veclaiku divriteņu klubs rīkoja šī gada maijā, Liepājā, kur piedalījās ap 100 dalībnieku. 18. septembrī divriteņi iekaros arī Rīgas ielas!

«Tā kā Latvijā savulaik bija ļoti attīstīta velosipēdu ražošana un darbojās vairākas lielas rūpnīcas, tajā skaitā Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrika, ar Tvīda brauciena rīkošanu vēlamies parādīt un atdzīvināt Latvijas spilgtās riteņbraukšanas tradīcijas,» komentē Toms Ērenpreiss Latvijas veclaiku divriteņu kluba vadītājs. «Kaut arī Tvīda brauciens ir īpaši orientēts uz veclaicīgajiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu, jo to novērtēsim arī brauciena beigās, izvēloties Tvīda brauciena karali un karalieni.»

Tvīda brauciens sāksies plkst. 16:30, kad no t/c Olimpia un maršruts vedīs cauri visai Pārdaugavai no Daugavgrīvas iela, Kalnciema kvartāls, Arkādijas parks līdz pat Esplanādei. No plkst. 14:00 notiks dažādas interesantas aktivitātes vēl pirms brauciena, kur varēs pielbot savu divriteni Ērenpreiss darbnīcā, izveidot veclaicīgu frizūru, izpušķot savu divriteni un arī nofotografēties. Varēs aplūkot senos divriteņu kopā ar to braucējiem un būs arī Tvīda polo paraugdemonstrējumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Rija Domus Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5673008sec.