Aicina doties ekskursijās pa Smiltenes novadu!

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs aicina individuālos autobraucējus, ģimenes ar bērniem, skolēnus, darba kolektīvus un citas interesentu grupas doties ekskursijās pa Smiltenes novadu, piedāvājot trīs jaunus maršrutus – «Vēsturei pa pēdām», «Skaties, klausies, darbojies līdz...» un «Saskaņā ar dabu».

Lai gan visi maršruti sākas un beidzas Smiltenes pilsētā, tomēr, katrs no tiem ir atšķirīgs un īpašs, katrs ar savu «odziņu».

Maršruts «Vēsturei pa pēdām» vairāk ietver kultūrvēsturiskos objektus, piemēram, Smiltenes un Palsmanes evanģēliski luterisko baznīcu, kā arī Smiltenes, Palsmanes, Aumeisteru un Mēru muižas un pils kompleksus. Maršrutā ietverti arī tādi objekti kā Maigas Āboliņas privātkolekcija Variņos, Matuļu dabas takas Mēros, lauku māja «Kalbakas» Smiltenes pagastā ar saimniecības un trušu apskati.

Maršruts «Skaties, klausies, darbojies līdz...» vairāk ietver izziņas objektus, kuros papildus sniegtajai informācijai un apskatei, iespējams arī pašiem darboties līdz. Šajā maršrutā pabūsiet pie daiļamata meistarēm Smiltenē, kur varēsiet iemēģināt roku veiklību aušanā, vērpšanā un šķeterēšanā. Roku veiklība būs nepieciešama arī Blomē, keramikas darbnīcā, lai no māla izveidotu kādu suvenīru vai lauku mājā «Donas», lai izveidotu savu maizes kukulīti. Izziņas nolūkiem vērtīgi būs apmeklēt Smiltenes muzeja fondu, «Riņģu» Brāļu draudzes saiešanas namu un vēl citus objektus.

Maršruts «Saskaņā ar dabu» vairāk ietver dažādus dabas objektus Smiltenē un Launkalnes pagastā. Šajā maršrutā varēsiet uzkāpt skatu tornī, lai no putna lidojuma priecētu acis par Smiltenes un apkārtnes dabas krāšņumu-parkiem, mežiem, ezeriem. Dabu un tās daudzveidību varēsiet iepazīt tuvāk Silvas dendroloģiskajā parkā, dabas takā «Veļu kalni» un zemnieku saimniecībā «Lejas Kleperi». Bet zemnieku saimniecībā «Ezerlejas» varēsiet pabūt kopā ar interesantiem putniem un zvēriem, kā arī tos apmīļot. Vēl šajā maršrutā varēsiet apmeklēt arī uzņēmumus, kuros iespējams iepazīties ar kokapstrādes tehnoloģisko procesu, kā arī apmeklēt smilteniešu un apkārtnes iedzīvotāju iecienīto dzeramā ūdens iegūšanas vietu - Vecsautiņu avoti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Smiltenes TIC
,


AL SVETS
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Preiļu novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42891288sec.