Valmieras jauniešu koris Skan svinēs desmit gadu jubileju

06.11.2010 plkst. 17 Valmieras Kultūras centrā notiks Valmieras jauniešu kora „Skan” desmit gadu jubilejas koncerts „Manas zemes sapņi”. Par godu īpašajam notikumam jau šo sestdien, 23.oktobrī, Dikļu kultūras namā notiks jubilejas ieskaņu koncerts „Mani draugi – dziesma un mīlestība” kopā ar diriģenta Arvīda Platpera vadīto Ķekavas kultūras nama vīru kori, diriģentes Ritas Platperes vadīto sieviešu kori „Daugaviete” un Valmieras Kultūras centra vīru kori „Imanta” (vadītāja Irēna Zelča).

„Šobrīd notiek ļoti intensīva gatavošanās jubilejas koncertam, ko esam iecerējuši kā koncertprogrammu divās daļās. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan nopietnu un klasisku mūziku, gan arī mazāk nopietnas dziesmas, kurām droši varēs dziedāt līdzi,” stāsta jauniešu kora „Skan” mākslinieciskā vadītāja Irēna Zelča. „Koris savas darbības laikā ieguvis daudz draugu un arī viņi uzstāsies kopā ar mums. Piedalīsies arī liels mūsu draugs – komponists Māris Lasmanis, kurš korim rakstījis vairākus veltījumus, aktrise Vita Baļčunaite, dziedātāja Ieva Parša un daudzi citi. Esam sev uzstādījuši augstu latiņu, kuru centīsimies pārlēkt.”

Desmit gados paveikts daudz. Koris ar panākumiem piedalījies dažādos konkursos, festivālos un koncertos, piedalījies divos Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku finālu konkursos, savukārt šovasar X Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētku fināla konkursā jaukto koru A grupā izcīnīta augstā pirmā vieta. „Bez pamatīga darba mēs to nebūtu sasnieguši. Lai darbs nestu augļus, jāpieliek lielas pūles, taču pēcāk gandarījums ir mums visiem – gan man, gan arī pašiem dziedātājiem,” atzīst Irēna Zelča. „Liels paldies jāsaka arī visai komandai, jo tieši komandas darbs ir panākumu atslēga visu šo gadu garumā. Paldies diriģentei un vokālajai pedagoģei Marikai Rolmanei, kā arī kormeistarei un koncertmeistarei Inesei Reinfeldei. Paldies par sadarbību un atbalstu Vidzemes Augstskolai un Valmieras Kultūras centram un, protams, visiem esošajiem un bijušajiem kora dziedātājiem!”

Irēna Zelča stāsta, ka par dziedātāju trūkumu desmit gadu laikā nav varējusi sūdzēties: „Ir liels prieks par visiem aktīvajiem jauniešiem, kuri vēlas dziedāt un pilnveidot sevi. Jo īpašs gandarījums man ir par jauniešiem, kuri korī uzsāk dziedāt pēc kora klases absolvēšanas Valmieras Mūzikas skolā. Lai arī korī dzied jaunieši no vairākām Latvijas pilsētām, kuri studē Vidzemes Augstskolā, pamatā tomēr koris balstās tieši uz Valmieras jauniešiem un jāsaka, ka Valmiera kopumā ir ļoti muzikāla pilsēta.”

Lai arī gluži nesen uzsākta jaunā sezona, korim plānu netrūkst. „Pēc jubilejas koncerta sāksim gatavoties 5.decembra koncertam „Dziesmu svētki Ziemassvētku ieskaņās”, kas notiks „Arēnā Rīga”. No 14.-16.janvārim Daugavpilī piedalīsimies garīgās mūzikas konkursā - festivālā „Sudraba zvani”, kurā piedalās ļoti spēcīgi kori un ir liela konkurence. Savukārt no 24.-26.jūnijam piedalīsimies Baltijas studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus”, kas norisināsies Viļņā, Lietuvā,” stāsta Irēna Zelča, aicinot ikvienu pārliecināties par kora skanīgajām balsīm jau 6.novembrī jubilejas koncertā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76274681sec.