Smiltenē notiks Tradicionālo prasmju skolas 2010 noslēgums

27.11.2010 plkst. 12.00 Smiltenes Kultūras un sporta centrā notiks rudens Tradicionālo prasmju skolas 2010 noslēgums. Pasākumā, kurā tiksies meistari un viņu mācekļi, laipni gaidīts ikviens interesents.

No plkst. 12.00 Smiltenes Kultūras un sporta centra Mazajā zālē būs apskatāma meistaru un mācekļu darinājumu izstāde, kā arī notiks amatu un prasmju demonstrējumi.

Lielajā zālē muzicēs folkloras kopas „Rota” un „Ore”, savukārt plkst. 14.00 sāksies meistaru godināšana un koncerts, kurā piedalīsies Siguldas folkloras kopa „Senleja”, Smiltenes bērnu deju kopa „Dadzīši” un folkloras kopa „Rota”, kas dziesmās un dejās iesaistīs visus dalībniekus.

Četras sestdienas sešpadsmit Vidzemes pagastos un pilsētās meistari savas prasmes un zināšanas bezmaksas nodarbībās nodeva vairāk nekā 900 mācekļiem. Ķoņos prasmju apgūšanā aktīvi iesaistījās Rūjienas skolu audzēkņi, savukārt pēdējā nodarbībā ūdenskliņģerus cept mācījās cilvēku grupa ar īpašām vajadzībām. Līgatnē tās apstrādē darbojās gan vietējie arodapmācības skolotāji, gan interesenti no Alūksnes un Ērgļiem, savukārt Siguldā celu jostas aust visas četras reizes regulāri mācījās astoņas dalībnieces. Lai gan pirts slotu siešana un zāļu tēju vākšana ir viens no vasaras darbiem, tas netraucēja šo prasmi apgūt arī rudenī, kad dažādas zāļu tējas nepieciešamas veselības stiprināšanai. Pie tautas daiļamata meistares Rasmas Āboltiņas sarežģītos dubultcimdus adīt regulāri brauca no mācekļi Alūksnes.

Tradicionālo prasmju skolu 2010 Vidzemē rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.

Atbalstītāji: UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Vidzemes plānošanas reģions, pilsētu un novadu pašvaldības, Latvijas Mobilais Telefons, Latvijas Radio 2, Kultūras Forums, portāli KasNotiek un Mūzika Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10656214sec.