Brīvdabas muzejā notiks Meteņu dienas svinības

06.02.2011 no plkst. 12:00 – 16:00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina piedalīties Meteņu dienas pasākumā.

Pasākuma laikā iesim budēļos, dzīsim Meteni, dziedāsim dziesmas, vizināsimies ar ragaviņām, ledus lēzi, un iesim rotaļās.

No plkst. 14:00 Vidzemes sētā visus Brīvdabas muzeja viesus un budēļus rotaļās iesaistīs, apdziedās un Meteņu garā izpērs atraktīvā folkloras kopas «Rija».

Sasildīties un atvilkt elpu starp Meteņa izdarībām varēs pie ugunskuriem pasākuma norises vietās. Siltu tēju un kafiju piedāvās kafejnīca «Pūnīte» pie Vidzemes estrādes.

Meteņa norisē galvenās izdarības ir vizināšanās no kalna ragaviņās un braukšana no mājas uz māju pēc analoģijas - jo garāks ceļš, jo garāki augs lini.

Par vizināšanos šogad esam padomājuši jo īpaši - pirmo reizi Brīvdabas muzejā būs iespēja izbraukt ar Sibīrijas haskiju vilktu pajūgu. Husky.lv menedžeris un treneris Raitis Šmits: «Ar kamanu suņu sportu nodarbojamies jau divus gadus un šī būs pirmā reize, kad savus pakalpojumus piedāvāsim Rīgā. Izbrauciens haskiju vilktās kamanās ir patīkams piedzīvojums kā lieliem, tā maziem. Tas ļauj atsaukt atmiņā bērnību un izbaudīt gluži jaunas emocijas.»

Uz ledus Juglas ezerā iepretim Vidzemes sētai darbosies ledus lēze – ragavu karuselis, kas sagādās patiesu prieku visiem ziemas prieku cienītājiem. Tāpat Brīvdabas muzejā var izīrēt slēpošanas inventāru un ragaviņas. Romantisks izbrauciens pa muzeju būs pieejams arī zirga vilktās kamanās.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 - 17:00. Ieejas cena muzejā: 1 LVL pieaugušajiem, 0.75 LVL studentiem, 0.50 LVL skolēniem un pensionāriem. Ekspozīcijas ēkas ziemas sezonā tiek atvērtas pēc pieprasījuma, ēku atvēršanas maksa – 5 LVL pieaugušajiem, 3 LVL skolēnu un pensionāru grupām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Nikos Travel
,


Avis
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67600298sec.