Aicina uz bezmaksas ekskursijām Rīgas Domā

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja gidi aicina uz starptautiskajai tūristu gidu dienai veltītām bezmaksas ekskursijām Rīgas Domā.

Svētdien, 20.02.2011 starptautiskajai tūristu gidu dienai veltītu bezmaksas ekskursiju programmu Rīgas Domā piedāvā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja gidi.

Bezmaksas ekskursiju programma:

Ekskursija „Rīgas Doms. Krusteja. Kapitulzāle. Fakti un leģendas” –  

plkst. 14.00 (krievu val., apm.1 stunda),

plkst. 15.00 (latviešu val., apm.1 stunda).

Pulcēšanās uz ekskursijām – Rīgas Doma foajē.

Ekskursiju laikā būs iespēja apskatīt un uzzināt interesantus faktus un leģendas par Rīgas Domu, par izcilo agrās gotikas meistardarbu Baltijā - 118m garo Rīgas Doma krusteju. Īpašais notikums ekskursiju norisē – Kapitulzāles apmeklējums. Rīgas Doma Kapitulzālē norisinājās Domkapitula sēdes – sanāca kopā un apspriedās Livonijas valsts baznīcas galvas.Šajā baznīcas senākajā daļā ir saglabājušās vērtīgas viduslaiku būvplastikas formas – romānikas un agrās gotikas konsoles un kapiteļi, kā arī viena no vecākajām vitrāžām Latvijā..

Šogad - Rīgas Doma astoņsimtgade. Rīgas Doma pamatakmens ir likts svinīgā ceremonijā bīskapa Alberta vadībā 1211. gada 25. jūlijā.

Arī Rīgas Domskola dibināta 1211. gadā Doma baznīcas pārziņā. Pēc Reformācijas Domskola nonāca pilsētas pārziņā un kļuva par pirmo augstākā tipa skolu Rīgā.

18. gadsimta otrajā pusē Domskolā par skolotāju darbojās Johans Gotfrīds fon.Herders, vācu literāts, teologs un filozofs. Blakus Doma kompleksam - Herdera laukumā viņam ir uzstādīts piemineklis.

Rīgas Doms, viens no Rīgas simboliem, Rīgas lepnums, ir pilsētas vēstures gaitas liecinieks. Rīgas Domā atrodas liela mākslas darbu kolekcija, kurā ir izcili kokgriezumi un vitrāžas, metālkalumi un kapu plāksnes.

Papildu informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja zinātniski izglītojošā darba nodaļā. Tel.: 67356676; 67356677.

Visi interesenti laipni aicināti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Avis
,


1st-studio.com
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59607911sec.