Jūrmalas pilsētas muzejā būs iespēja apskatīt Ralfa Janosona peronālizstādi «Ralfa tango»

10.03.2011 plkst. 18:00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta mākslinieka Ralfa Jansona personālizstāde «Ralfa tango».

Gleznotājs Ralfs Jansons savu 65-to dzimšanas dienu un 50 gadus mākslā (mākslinieka diploms saņemts un diplomdarbs aizstāvēts 1971. gadā) atzīmē ar vērienīgu izstādi. Pirms daudziem gadiem par mākslinieku lasīju šādas rindas «Mākslinieks strādā visos iespējamos žanros ar neierobežotu tēmu loku. Savos gleznojumos izmanto aprobētu stilistiku, papildinot to ar viegli uzskatāmiem gleznieciskiem efektiem.» Skatot kolekciju tam ir jāpiekrīt.

Ralfs Jansons 1965. gadā beidz J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu. 1971. gadā Latvijas valsts mākslas akadēmijā Glezniecības nodaļu. Līgumdarbi kombinātā «Māksla». No 1987. - 1995. gadam J. Rozentāla Rīgas mākslas skolas pedagogs. Tālāk darbs privātajās studijās, izstāžu darbība. Šobrīd galerijas «Ģertrūde» (Rīga) vadītājs.

Izstādes nosaukums «Ralfa tango» dod atslēgu gaidāmajam mākslas baudījumam. «Tango – mūzika, deja, dziesma, dzeja» un vēl uzdrīkstēšanās un improvizācija, kas vislabāk, protams, izdodas pieredzējušam dejotājam. Ralfs piecdesmit gadus būdams uz dejas grīdas apguvis visus smalkumus, ritmus un pagriezienus, lai izpelnītos aplausus. Tango no latīņu valodas – tangere – pieskarties. Gleznās ir pieskaršanās, fiksācija, atklājums, atklāsme. Mēs redzēsim to, kas vienmēr bijis viņa interešu lokā – sievieti, jūras ainavas, klusās dabas – augļus – tikai šoreiz ļoti askētiskas kompozīcijas ir saistījušas mākslinieku. Uz zelta vai sudraba fona kā īpašs dabas brīnums novietots tikai viens auglis. Blakus tam tiks izstādīts jaunais. Sērija ar nosaukumu «Tējas dzeršana»- tēja angļu, latviešu krievu gaumē... patvāris, smalka porcelāna tase, māla krūze un īpaša noskaņa. Sērija «Haikas» - Pavasara lietus. Lāses no vītoliem, No plūmēm ziedlapas (Sjoha Satamura). Lietus līst, krāsas līst. Pastaiga kā staigāšana (Caminada) tango.

Un kā vainagojums filozofiskas pārdomas, ceļojums izplatījumā - dzīves sākums pirms sākuma, tuksnesis - slāpes, uzticība, laime. Kompozīcijas, kurās abstrakcija savijās ar realitāti, ļaujot skatītājiem «izdejot» savu tango improvizāciju sekojot līdzi mākslinieka vīzijām.

Izstāde kā – deja, kur muzikalitāti nosaka drošs otas triepiens, krāsu dekorativitāte un ritmiskums. Šis kaislīgais tango ļauj ieraudzīt asprātīgu, enerģisku optimistu, profesionālu gleznotāju Ralfu Jansonu.

Izstāde «Ralfa tango» Jūrmalas pilsētas muzejā būs apskatāma līdz 3. aprīlim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31582308sec.