kim? laikmetīgās mākslas centrs aicina uz dzejnieka Ernesto Estreljas performanci Dzejoļa atvēršana

18.03.2011 19.00 kim? laikmetīgās mākslas centrs aicina uz Amerikā dzīvojoša spāņu dzejnieka Ernesto Estreljas performanci «Dzejoļa atvēršana».

Ernesto Estreljas performancē dzejas lasījums tiks skatīts kā dzejoļa atvēršana, kas šajā kontekstā nozīmē aicinājumu caur skaņu un pieredzi pievērsties radošā procesa sākumpunktam. Performancē skanēs spāņu tradīcijai piederoša dzeja; angļu, spāņu, krievu un somu laikmetīgo tekstu ieraksti un lasījumi; dzejas triptihs, kas būs veltīts idejai par dzejoli kā dāvanu.

Performances pirmajā daļā notiks agrīnā modernisma urugvajiešu dzejnieka Hulio Erreras i Reisiga (Herrera y Reissig, 1875 - 1910) poēmas «Tertulia Lunática» (Ārprātīgā pulcēšanās) lasījums, kas veidos trauksmainu, tango un milongas atskaņu caurvītu, skanējumu.

Performances 2. daļā, kuras nosaukums ir «Ieklausīšanās», lasījums tiks veidots kā telpa mijiedarbībai starp ierakstītiem un klātienē runātiem tekstiem, ko izpildīs dažādām valodām un dzejas tradīcijām piederoši dzejnieki.

Performances 3. daļa, «Timeo Danaos et dona ferentis» (Man bail no grieķiem pat tad, kad viņi nes dāvanas), vēstīs par trim dāvanu pavadošām darbībām: došanu, saņemšanu un atvēršanu. Katrā fragmentā tiks lasīta viena Ernesto Estreljas dzejoļa variācija spāņu, grieķu un krievu valodā. Lasījumu var raksturot kā emocionālu pētījumu, kurā bailes liek uzturēt sevi pastāvīgā rūpju stāvoklī.

Performances programma:

«Tertulia Lunática». Hulio Errera i Reisigs.

«Ieklausīšanās». ar lasījumu klātienē piedalīsies dzejnieks, fotogrāfs, projekta «Polutona» un dzejas festivāla «Slowwwo» koordinātors Pāvels Nastins (Настин, Krievija, Kaļiningrada) un dzejniece un māksliniece Jeļena Glazova (Latvija). Ierakstā – komponists Marselo Tolēdo (Toledo, Argentīna) un dzejniece Eimijas Hosigas (Hosig, ASV).

Triptihs «Timeo Danaos et dona ferentis»: I. Došana, II. Saņemšana, III. Atvēršana

Performance «Dzejoļa atvēršana» notiks kim? laikmetīgās mākslas centrā, Maskavas ielā 12/1, 3. stāvā. Ieeja – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Latvija
 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86796284sec.