Lieldienās tiks atklāts Lauku labumu tirdziņš pie Spices

Par zemnieku saimniecību un mājražotāju dalību tirdziņā lems īpaša žūrija

Pavasara skaistākajos svētkos – Lieldienās, 22.aprīlī pie t/c Spice tiks atklāts Lauku labumu tirdziņš. Tas pulcēs zemniekus un pircējus līdz pat rudens salnām 30.oktobrī.

Šogad tirdziņā piedāvāto produktu kvalitāti vērtēs īpaša žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izpilddirektore Mairita Blūma, dietoloģe Lolita Neimane, t/c Spice nomnieku projektu vadītāja Olita Mestere un žūrijas priekšsēdētāja – t/k Spice direktore Iveta Lāce. Žūrijas misija ir veicināt kvalitatīvu pašmāju zemnieku audzētu produktu tirdzniecību un popularizēšanu. Priekšroka tiks dota dalībniekiem, kas piedāvā dabiskus produktus un tradicionālus amatniecības izstrādājumus, kas saistīti ar vietējām tradīcijām.

Iveta Lāce, tirdzniecības kompleksa Spice direktore: Spice bija pirmais tirdzniecības centrs Rīgā, kas deva iespēju zemniekiem tirgot savus ražojumus mūsu kompleksa teritorijā. Šodien lauku labumu tirdziņi ir izauguši par veiksmīgu tradīciju – tie pie Spices notiek jau trešo gadu un ir gan apmeklētāju, gan tirgotāju iecienīti. Vēloties iepriecināt mūsu uzticamos pircējus ar gardākajiem un labākajiem pašmāju zemnieku ražojumiem, esam izveidojuši īpašu ekspertu žūriju, kas stingri izvērtēs tirdziņa dalībnieku piedāvājumu. Vērā tiks ņemti ne tikai racionālie, bet arī emocionālie faktori, piemēram, produkta garšas īpašības. Vēlamies, lai viss tirdziņā nopērkamais būtu tieši no Latvijas zemniekiem un mājražotājiem, tādēļ teiksim visiem pārpircējiem.”

Zemniekus un mājražotājus, kas vēlas piedāvāt savu produkciju Lauku labumu tirdziņā lūdzam pieteikties Olitai Mesterei pa tālruni 67808480 vai e-pastu [email protected] līdz 1.aprīlim. Pieteikumā jānorāda produkcijas veids, ko vēlas tirgot, saimniecība, kur minētā produkcija tiek audzēta, stādījumu platība, kā arī atsauksmes (ja tādas ir) par piedalīšanos citos tirdziņos. Lai piedalītos Spices tirdziņā, produkcijai jābūt Latvijā audzētai, novāktai vai ražotai mājās no vietējiem produktiem (mājražotāji). Zemnieku un mājražotāju produkcija jātirgo pašiem zemniekiem vai viņu ģimenes locekļiem.

No 1.līdz 4.aprīlim žūrija izvērtēs dalībnieku pieteikumus, bet 5.aprīlī notiks noslēdzošā žūrijas sēde, kurā tiks apstiprināts tirdziņa dalībnieku saraksts (25 dalībnieki). Rezultāti par apstiprinātajiem tirdziņa dalībniekiem tiks paziņoti līdz aprīļa vidum.

Tirdziņa darba laiki: Lieldienās 22., 23. un 24. aprīlī tirdziņš darbosies no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet, sākot no 29. aprīļa, tas strādās katru piektdienu no plkst. 13.00 līdz 19.00 un katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 līdz pat 30. oktobrim.

Apmeklētāji Lauku labumu tirdziņā plašā klāstā varēs iegādāties svaigus un veselīgus Latvijā ražotus un audzētus produktus – pirmos pavasara zaļumus, sierus, augļus, dārzeņus, ogas un to pārstrādes produktus, garšaugus, medus, smiltsērkšķu produktus, maizi, gaļu (svaigu, žāvētu, vītinātu) un zivis. Tāpat tirdziņā varēs iegādāties daiļamatniecības meistardarbus, rokdarbus un mājsaimniecības tirgotāju preces.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.94583201sec.