Spice Home tiks atklāta izstāde Sajūtu Nospiedumi

01.04.2011 plkst. 17:00 t/c Spice Home 1. stāvā, notiks Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas (JRRMV) 65 gadu jubilejas litogrāfiju un fotogrāfiju izstādes Sajūtu Nospiedumi atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 29. aprīlim.

Jubilejas izstāžu cikla Tilts izstāde Sajūtu Nospiedumi akcentēs divas būtiskas JRRMV apgūstamās specialitātes – grafiku un foto. Izstādes ekspozīciju veidos audzēkņu radītā litogrāfiju un fotogrāfiju kolekcija, kas tapusi vairāku gadu garumā.

«Ar lepnumu izstādē t/c Spice Home varam parādīt labākos audzēkņu darbus, kas tapuši ar īpašu rūpību un augstvērtīgu tehniku palīdzību. Litogrāfija ir viena no sarežģītākajām grafikas tehnikām, savukārt melnbalto fotogrāfiju vienmēr esam uzskatījuši par klasisku vērtību, kurai piemīt īpaša mākslinieciskā kvalitāte, valdzinājums un šarms. Tāpēc tā bieži parādās audzēkņu diplomdarbos, kurus redzēsiet arī izstādē,» stāsta JRRMV direktors Jānis Ziņģītis.

«T/c Spice Home sadarbība ar JRRMV veiksmīgi izvērtusies jau vairāku gadu garumā – mūsu telpās apmeklētāji vairākkārt iepazinuši gan audzēkņu diplomdarbus, gan topošo absolventu mākslas darbus. Novērtējot auglīgo sadarbību, sveicam JRRMV 65 gadu jubilejā – plašajās un gaišajās telpās ar audzēkņu veikumu varēs iepazīties liels apmeklētāju pulks!» apgalvo t/k Spice direktore Iveta Lāce.

JRRMV aicina - 9. un 10. aprīlī plkst. 12:00 – 16:00 katrs t/c Spice Home apmeklētājs grafikas radošajās darbnīcās pie izstādes varēs sevī ieraudzīt mākslinieku! Prasmīgu pasniedzēju un audzēkņu vadībā apmeklētājiem bez maksas būs iespēja meistarklasēs iepazīt un apgūt monotipijas un frotāžas tehnikas. Monotipijas tehnikai raksturīgi, ka tiek radīts viens, unikāls nospiedums – īpašs mākslas darbs. Strādājot frotāžas tehnikā, tiek veidoti interesanti faktūru nospiedumi.

Izstādē redzamie litogrāfijas darbi radīti tehnikā, kas ir viena no sarežģītākajām grafikas tehnikām – tai piemīt plašas izpausmes iespējas. Tās pamatā ir sarežģīts ķīmisks process, ar kura palīdzību apstrādā tā saucamo litogrāfisko akmeni - īpašu, smalku kaļķakmeni. Krāsainās litogrāfijas izgatavošanai katrai krāsai tiek gatavots speciāls akmens. Pēc tam zīmējumu kodina, un tikai tad to novelk uz papīra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,


Avis
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.27072501sec.