Aicina muzikālās otrdienas Rīgas Sv.Pētera baznīcā

12. aprīlī, 19. aprīlī un 26 aprīlī plkst.18.00

Pirmajā aprīļa koncertprogrammā Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi izvēlas Volfganga Amadeja Mocarta, Jāzepa Mediņa, Džoakīno Rosīni, Morisa Ravēla, Franča Šūberta, Antonio Vivaldi, Džuzepes Verdi, Romualda Kalsona, Arama Hačaturjana, Pētera Čaikovska un Oļģerta Grāvīša skaņdarbus. Koncertā piedalās skolas Kameransambļu klases, Stīgu instrumentu, Klaviermūzikas un Vokālās nodaļas jaunie izpildītājmākslinieki.

Stīgu instrumentu nodaļa skolā ir pirmā, kas dibināta 1927. gadā. Savā ilgajā pastāvēsanas vēsturē mūzikas skola var lepoties ar ievērojamiem pedagogiem un atskaņotājmāksliniekiem, kas rūpējas par jauno mūziķu sagatavošanu. Latvijā nav neviena profesionālā orķestra, kura sastāvā nespēlētu Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas absolventi. Stīgu nodaļas audzēkņi jau mācību laikā gūst labu orķestra muzicēšanas pieredzi.

Latvijas vokālās mākslas vēsturē savus vārdus ierakstījuši Jānis Zābers, Ilga Tiknuse, Elza Zvirgzdiņa, Leonarda Daine, Ērika Tipaine, Samsons Izjumovs, Ingus Pētersons, Krišjānis Norvelis, Kristīne Gailīte, Aleksandrs Antoņenko un citi. Skolas audzēkņi piedalās starptautiskos izpildītājmākslinieku konkursos, ar žanriski daudzveidīgu programmu koncertējot Latvijā un ārvalstīs. Sv Pētera baznīcā ar Kameransambļu klases audzēkņiem muzicē Klavieru nodaļas pedagoģes Olga Moskaļonova, Jekaterina Murašova un Antoņina Suhanova. Programmā visupirms Volfgangs Amadejs Mocarts un Antonio Vivaldi.

Venēciešu priesteris un baroka mūzikas komponists Vivaldi ir viens no pirmajiem lielajiem koncertu komponistiem. Viņa slavenākais cikls pazīstams ar nosaukumu Gadalaiki. Koncertā Sv. Pētera baznīcā skan Vivaldi Duets no Magnifikāta un Volfganga Amadeja Mocarta Ave Verum, Džoakīno Rosīni Neapolitāņu Tarantella. Austriešu komponista Ludviga van Bēthovena laikabiedra, romantiķa Franca Šūberta Mūzika, kas rakstīta vienkāršā skaņu partitūrā, pārliecinot ar vienkāršību un tiešumu. Kameransambļu klases audzēkņu izpildījumā izskan arī ārija no Pētera Čaikovska operas Orleānas jaunava. Koncertā piedalās jaunie solisti Laura Lazda un Andris Kipļuks, Liene Vējiņa, Iveta Graubiņa un Inese Jasmane-Rūrāne.

12. aprīļa programmā dzirdēsiet Johana Sebastiana Baha, Ludviga van Bēthovena un Roberta Šūmaņa skaņdarbus Klavieru klases audzēkņu izpildījumā. 19. aprīlī muzicēs Jāzepa Mediņa Mūzikas skolas simfoniskais orķestris. Diriģents Pēteris Plūme.

26. aprīlī Sv. Pētera baznīcā koncertē jaunā čelliste Elizabete Kovaļčuka..

Čelliste dzimusi Rīgā, pārceļas uz dzīvi Kanādā un studē mūziku Toronto. Viņa iestājas Čikāgas konservatorijā un ar Kanādas jauniešu simfonisko orķestri uzstājas labākajās Kanādas koncertzālēs, sniedzot solokoncertus Toronto un Čikāgā. Pašreiz Elizabete papildina zināšanas Jana Sibeliusa Mūzikas akadēmijā Helsinkos. Koncertā skanēs Baha, Sibēliusa un Šostakoviča skaņdarbi . Koncertmeistare Ilze Dzērve.

Muzikālās otrdienas Sv. Pētera baznīcā iepazīstina klausītāju ar jauniem, talantīgiem mūziķiem, rosinot interesi par mūziku plašā auditorijā, kas ļauj jaunajiem izpildītājmāksliniekiem izjust aktīvas koncertdzīves atmosfēru, sniedzot publikai patiesu muzikālo baudījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Cēsu TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48881578sec.