Jūrmalas pilsētas muzejā atklāta Eināra Plūksnas izstāde

Līdz 1. maijam Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) apskatāma mākslinieka Eināra Plūksnas jubilejas izstāde «LXX».

2006. gada maijā Jūrmalas pilsētas muzejā bija skatāma mākslinieka jubilejas personālizstāde «LVX», kura vainagojās ar Jūrmalas «Gada balvu – 2006» nominācijā «Gada mākslinieks». Ir pagājuši pieci gadi, un mākslinieks skatītāju vērtējumam nodevis savus jaunākos darbus, tos, kuri tapuši starplaikā starp abām nozīmīgajām jubilejām. Šajā izstādē mākslinieks ar dekoratīviem lielformāta glezniecības darbiem iepazīstina skatītāju ar viņa abstrakto pasaules skatījumu. Tā nav ikdienišķā vai reālā dzīve. Tā ir emociju un izjūtu pasaule, kuru mākslinieks ataino savos darbos, gleznojot pēc izjūtas un noskaņojuma, darot to katru dienu no agra rīta līdz vēlam vakaram savas mājas augšstāvā un mīļotās klasiskās mūzikas pavadījumā.

Einārs Plūksna jau divdesmit gadus dzīvo Jūrmalā un ir viens no aktīvākajiem un ražīgākajiem Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas grupas māksliniekiem. Viņš ir audzis slavenā operdziedātāja Edgara Plūksnas ģimenē, kurš arī mīlēja tēlotājmākslu un gleznoja. 1966. gadā Einārs Plūksna absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera un iekārtas nodaļu, un kopš tā laika arī piedalās izstādēs. No 1965. līdz 1981.gadam strādājis «Dekoratīvās Mākslas kombinātā». Kā nozīmīgākie darbi minami interjera dizaina risinājumi kinoteātra «Rīga» kafejnīcai, kinoteātrim «Spartaks», viesnīcai «Metropole», kafejnīcai «Rīdzene», kā arī interjers kādreiz tik ļoti iecienītai ceļotāju atpūtas vietai – restorānam «Klidziņa» Skrīveros. Kopš 1968. gada Einārs Plūksna ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Mākslinieks regulāri rīko personālizstādes gan Jūrmalā, gan ārpus tās. Viņa darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, ASV, Izraēlā. 2009. gadā Einārs Plūksna kopā ar keramiķi Edīti Zvaguli par izstādi Tamperē /Somija/ saņēma Jūrmalas «Gada balvu mākslā - 2008» nominācijā «Gada izstāde ārzemēs».

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52460504sec.