Dejas diena aicina ikvienu iepazīt laikmetīgo deju

Starptautiskās Dejas dienas pasākumi šogad Rīgā notiks 29.aprīlī un 1.maijā. Ikvienam, neatkarīgi no iepriekšējās deju pieredzes, būs iespēja bez maksas deju nodarbībās izmēģināt dažādus laikmetīgās dejas žanrus, noskatīties priekšnesumus un piedalīties Dejas dienas svinībās.
Starptautiskās Dejas dienas aktivitātes Rīgā sāksies 29.aprīlī plkst 12:00, kad līdz pat plkst. 15:00 Olgas Žitluhinas dejas kompānija, grupa Dzelzs Vilks un operators Jānis Rēdlihs kopīgi apvienosies, lai dažādās Vecrīgas vietās filmētu dejas filmu "Un atkal par to pašu", piedāvājot ikvienam garamgājējam un interesentam vērot filmēšanu un arī iesaistīties deju aktivitātēs. Taču vakarpusē no plkst. 20:29 līdz pat pēdējai dienas minūtei jebkurš aicināts piedalīties Dejas dienas svinībās dejas un personības kultūras centrā I-DEJAS MĀJA, kur varēs gan dejot, savu apavu pāri atstājot ārpus deju grīdas, gan noskatīties dažādu žanru priekšnesumus.
Savukārt 1.maijā no plkst. 10:00 līdz 14:00 ikviens dažādās norises vietās Rīgā aicināts uz bezmaksas deju nodarbībām, kurās varēs izmēģināt laikmetīgās dejas žanrus pie dažādiem pasniedzējiem. No nodarbību klāsta ikviens varēs atrast ko piemērotu savam dvēseles un fiziskajam stāvoklim, izmēģināt, piemēram, laikmetīgās dejas tehikas vai džeza dejas pamatus vai arī vienkārši iepazīt, izjust un pētīt sevi caur kustību. Uz nodabībām ieteicams ģērbties ērtā apģērbā un līdzi ņemt ērtus apavus. Katras nodarbības ilgums būs viena stunda, turklāt starp nodarbībām būs pusstundas starplaiks, lai dalībnieki var gan atpūsties, gan arī paspēt uz nodarbībām citās norises vietās.
Pasākumus par godu Dejas dienai Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija rīko jau kopš 2006. gada, taču visā pasaulē Starptautisko Dejas dienu horeogrāfi, dejotāji un dejas cienītāji svin jau 29. gadu. To 1982. gadā ieviesa UNESCO Starptautiskā Dejas padome, lai šajā dienā pievērstu plašāku sabiedrības uzmanību dejas mākslai.
Plašāka informācija par nodarbību norises vietām un laikiem: www.dejasdiena.lv.
Starptautisko Dejas dienu Latvijā rīko Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija sadarbībā ar dejas un personības kultūras centru I-DEJAS MĀJA, deju studijām "Ritms", "Dzirnas", "Karinedance", "Funky Dance Studio", Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Kultūras koledžu, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu un Ģertrūdes ielas teātri. Finansiāli atbalsta: Rīgas dome. Informatīvi atbalsta: Diena, Draugiem.lv, Easyget, Satori.lv, Teritorija, TV24, Baltcom.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 12.07.2024 Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Latvija
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.24899507sec.