Mammadaba animācijas darbnīca Latvijas Filmu maratonā

Latvijas svētku dienā, trešdien 4.maijā kinoteātrī Rīga visas dienas garumā norisināsies ikgadējais Latvijas filmu maratons, kura ietvaros laikā no 12:30 – 15:00 kinoteātra Jaunajā zālē notiks Mammadaba animācijas darbnīca visai ģimenei.
Darbnīcās aicināti piedalīties dažādu vecumu bērni – gan pavisam mazie, kuriem prieku sagādās redzēt, kā atdzīvojas līnija, kas uzvilkta uz īpaša ekrāna, gan ķipari, kuriem patīk darboties un veidot tēlu pasauli uz un no papīra, gan arī lielāki bērni, kuri paši savām rokām no plastilīna varēs izgatavot lelles un iedzīvināt tās īstā filmā.
Mammadaba animācijas darbnīcā ikviens apmeklētājs animatoru un režisoru Ilzes Ruskas un Nila Skapāna vadībā varēs izveidot savu filmu vai piedalīties tās tapšanā. Kopējais darbnīcā tapušo filmu moto būs Notikums mežā, kur ļausim veļu bērnu fantāzijai izpaust dažādos mežā notiekošos stāstus. Notikums mežā nākamo nedēļu laikā profesionālu montāžas režisoru vadībā tiks apvienots kopējā animācijas filmā un to varēs noskatīties īpašā pirmizrādes seansā, kā arī pēcāk – Mammadaba mājaslapā www.mammadaba.lv.
Darbnīcu veidotāji īpašu uzmanību pievērsīs dabisko materiālu izmantošanai filmu veidošanas procesā un ar Mammadaba gādību tiks sarūpētas īpašas meža veltes – čiekuri, zari, ķērpji, sūnas un citi šajā gadalaikā pieejami labumi atbilstoši darbnīcas moto, tāpēc centīsimies pēc iespējas precīzāk uzburt vides autentiskumu.
Darbošanos animācijas darbnīcā ievadīs bērnu animācijas seanss kinoteātra Lielajā zālē plkst. 11:30, kurā pirmizrādi piedzīvos Rīgas Kino muzeja ziemas darbnīcu laikā tapusī bērnu filma „Jautrraibā ziema”. Tā pat vismazākos skatītājus iepriecinās Reiņa Kalnaeļļa filmiņa „Joka pēc alfabēts”, Edmunda Jansona nule Latvijas pirmizrādi piedzīvojusī „Kā Lupatiņi mazgājās” un Berlīnes kinofestivālā pabijusī Daces Rīdūzes „Zīļuks”, bet jau lielākiem bērniem patiks Jāņa Cimermaņa „Tīģeris”, kā arī Rozes Stiebras stāsts par gudrību un izveicību filmā „Kā brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu”.
Šogad, 4.maijā „Latvijas filmu maratons” notiks jau septīto gadu. Tajā visas dienas garumā bez maksas varēs iepazīties ar jaunākajām un interesantākajām latviešu filmām. Maratonu organizē Nacionālais Kino centrs un Rīgas Kino muzejs sadarbībā ar Latvijas Kinoproducentu asociāciju, to atbalsta AS „Latvijas valsts meži”, Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvs un Rīgas Nami.
Ieeja pasākumā – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48398185sec.