Jūrmalā sākas Zviedrijas dienas

Ar izstādes atklāšanu un koncertu ceturtdien, 5. maijā, Jūrmalā sāksies Zviedrijas dienas, kas ilgs veselu mēnesi.

Zviedrijas dienas ar mērķi parādīt jūrmalniekiem un pilsētas viesiem pasaules kultūras daudzveidību Jūrmalas pilsētas dome rīko sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā. Pasākumi notiks vairākās pilsētas kultūras iestādēs.

Ceturtdien, 5.maijā, plkst. 17.00 Mākslinieku namā (Muižas ielā 6, Bulduros) atklās izstādi, kurā piedalās trīs mākslinieki – fotogrāfs Peo Jonsson un tēlnieks Jakob Fogelquist no Zviedrijas un tēlnieks Atis Zariņš no Latvijas. Ieskats ekspozīcijā būs skatāms arī Jūrmalas pilsētas domes vestibilā (Jomas ielā 1/5,Majoros).

Stundu vēlāk – plkst. 18.00 – šajā dienā Jūrmalas teātrī, kas atrodas otrpus ielai pretim Mākslinieku namam (Muižas ielā 7, Bulduros) sāksies dziesminieka Carl Michael Bellman (1740–1795) vakars, kurā uzstāsies „Kreicburgas ziķeri” un dzeju lasīs latviešu dzejnieks Knuts Skujenieks.

Nākamajā svētdienā, 15. maijā, plkst. 13.00 būs svētki mazajiem – Kauguru kultūras namā (Raiņa ielā 110, Kauguros) varēs noskatīties pēc Astrīdas Lindgrēnas darba motīviem 2002. gadā veidoto Zviedrijas animācijas filmu „Karlsons, kas dzīvo uz jumta”.

Pēc pāris dienām – 19. maijā – plkst. 17.00 Jūrmalas teātrī kinolektorijā varēs tikties ar fotogrāfi Intu Ruku un noskatīties 2010.gadā tapušo zviedru kinomākslinieces Modas Nīkanderes filmu „Fotogrāfe no Rīgas”.

Zviedrijas dienās paredzēti vairāki koncerti, kuros piedalīsies zviedru un latviešu mākslinieki, kā arī viesi no citurienes, piemēram, no tālās Brazīlijas.

Pirmdien, 23. maijā, plkst. 18.00 Jūrmalas teātrī paredzēta Latin Jazz programma „Janeiro” ar Brazīlijas mākslinieku Daniel Santiago un Tiago Loei piedalīšanos. Zviedriju pārstāvēs Gustavs Lundgrēns.

Piektdienas, 27.maija, vakarā plkst. 18.00 uz koncertu Jūrmalas teātrī ielūgs Zviedrijas džeza grupa „Hans Antehed Quartet” un Latvijas dziedātāja Ieva Kerēvica, bet Zviedrijas dienas noslēgsies 4. jūnijā ar koncertu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Baznīcas ielā 13, Dubultos), kur plkst. 18.00 uzstāsies Jūrmalas sadraudzības pilsētas Eskilstūnas Svētā Paula baznīcas koris un ērģelnieks Rihards Makgovens.

Jūrmalā ik gadus notiek līdzīgas citu valstu kultūras dienas. Pagājušajā gadā jūrmalnieki un pilsētas viesi iepazina Portugāles mākslu, pirms tam uzmanības lokā ir bijusi Somija un citas valstis, bet nākamgad tā, iespējams, būs Francija, kur Jūrmalas sadraudzības pilsēta ir Kabūra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Jūrmalas TIC
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65206814sec.