Jāņus ielīgos arī Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

2011.gada 18.jūnijā, plkst. 17.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā)  varēs sadziedāties kopā ar mūzikas kopu «Pūce», dziesminieci Maiju Cālīti un aktrisi Elvīru Baldiņu.


«Šis sarīkojums ir turpinājums 2010. gada 26. jūnijā iedibinātai tradīcijai, kad meklējām Raiņa līdzinieku,» skaidro Raiņa un Aspazijas vasarnīcas izglītojošā darba  vadītāja Aija Magone. «Un tas joprojām vēl nav atrasts!  Ja nu kāds saskata sevī šo ārējo līdzību, mēs, visi Lielā Jāņa bērni, būsim priecīgi to apliecināt.»


«Šogad sarīkojuma apmeklētāji varēs sadziedāties ar mūziķu kopu «Pūce», dziesminieci Maiju Cālīti un aktrisi Elvīru Baldiņu, tautā pazīstamām un mīlētām personībām. Apmeklētājus sagaida patīkams pārsteigums –  zirdziņa klātbūtne. Rainim šis lopiņš bija mīļš jau kopš bērnības, tādēļ, ka  zirdziņš bija klāt arī tajā brīdī, kad Jānis ievēroja uz ceļmalas stabiņa vārdu «Rainis»,  kas vēlāk kļuva par viņa otro vārdu,» skaidro A.Magone.


Sarīkojuma programma domāta visiem, kas grib klausīties vai dziedāt līdzi. «Sveiksim mūsu Lielo Jāni arī mēs –  ar dziesmām, mūziku, pļavas ziediem un nāksim uz muzeju ar  ozollapu zariņiem! Nopīsim vītnes un vainagus!» aicina A. Magone.


Jūrmala sākusi sevi pieteikt kā Raiņa un Aspazijas pilsētu, jo abu dzejnieku dzīve un daiļrade ar to nesaraujami saistīti. Šim nolūkam dome izveidojusi darba grupu, ko vada deputāts Raimonds Munkevics, kurš ir arī domes priekšsēdētāja padomnieks kultūras un sporta jautājumos. Darba grupa ir apzinājusi ar Raiņa un Aspazijas dzīvi un piemiņu saistītās vietas pilsētā un pašlaik strādā pie vienota plāna izstrādes Jūrmalas kā Raiņa un Aspazijas pilsētas tēla veidošanai, kā arī meklē risinājumus aktuāliem piemiņas vietu sakārtošanas jautājumiem: Aspazijas mājas rekonstrukcijai, Raiņa priežu un visu piemiņas vietu vienojošai vizuālai koncepcijai.  Visi pasākumi, kas pilsētā saistīti ar abu dzejnieku vārdu, tiks iekļauti kopējā pasākumu plānā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Latvija
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16258907sec.