Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma Andreja Ģērmaņa izstāde Akvareļi

No 3. jūnija līdz 26. jūnijam Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) skatāma mākslinieka Andreja Ģērmaņa izstāde Akvareļi.

Andreja Ģērmaņa pamatžanri ir ainava un portrets. Izstādē Akvareļi iekļauti darbi no pēdējos Latvijā notikušajiem plenēriem, kā arī paziņu un kolēģu portreti. Vairākkārt autors pievērsies pašportretiem. Daži no tiem izstādei deponēti no Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja.

Andrejs Ģērmanis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā iestājās 1952. gadā, 11 gadu vecumā. Pirmos trīs mācību gadus skolā gleznoja tikai ar akvareļu krāsām labu skolotāju vadībā. Tie bija Irma Jaunarāja, Silvija Jēgere, Zigfrīds Zēbergs. Tā tika apgūti tā saucamā angļu akvareļa pamati, kam raksturīgs pakāpenisks dzidru krāsu uzslāņojums. Tikai vēlāk apgūta eļļas tehnika.    

Sākot ar 1958. gadu, kad Latvijā notika pirmā republikas akvareļu izstāde, akvarelis atraisījās lielākā brīvībā un mirkļa tvērumā, arī krāsu spožumā. Par autoritātēm kļuva akvarelisti Kurts Fridrihsons un Egons Cēsnieks. Kopš tā laika Andreja Ģērmaņa daiļradē eļļas krāsas un akvarelis dzīvo blakus. Padomju Savienības akvarelistu grupās viņš ir gleznojis Kamčatkā un Karēlijā, piedalījies izstādēs Latvijā, Krievijā, Dānijā, Zviedrijā, Lietuvā, kā arī Baltijas valstu akvareļu biennālēs. Mākslinieka rokrakstu raksturo precīzs dabas vērojums un atraisīts otas raksts.

Izstādes Akvareļi laikā, 18. jūnijā plkst. 14.00, Jūrmalas pilsētas muzejā visi gaidīti uz tikšanos ar mākslinieku Andreju Ģērmani.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03422904sec.