Jūrmalā piedāvā apmeklēt ekskursiju Ainava fotogrāfijā

12. jūnijā plkst. 15:00 Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu iela 29, Majori), turpinot aizsākto tradīciju, piedāvā izglītojošu lekciju – ekskursiju muzeja jaunākajā ekspozīcijā, kuru vadīs mākslas zinātniece Iveta Damroze. Šoreiz skatītājiem būs iespēja iepazīties ar fotogrāfa Jevgeņija Pugina personālizstādi "Mana jūra" un jūras daudzveidīgo ainavu fotogrāfijā.

Izstāde piedāvā retrospektīvu atskatu uz mākslinieka vērīgo redzējumu un radošo darbību 20 gadu garumā, atsedzot jūras ainavas rakstura plašo diapazonu gadalaiku cikliskumā. Fotogrāfijās jūtama izteikta kadra skaidrība un tīrība, tā akcentējot jūras varenību, skaudrumu vai arī tieši pretēji – estetizētu apcerīgumu krāsu un gaismas apvienojumā. Jevgeņija Pugina fotogrāfijās netieši jaušamas arī cilvēka un dabas mijiedarbības tvērums – zvejnieku laivu liegā šūpošanās pasteļtoņu gaismas spēlē uz ūdens virsmas, smiltīs izklāti raupji fakturēti tīkli vai cilvēka pastaiga piekrastes bezgalībā.

Jevgeņijs Pugins jūras ainavas pamatus apguvis pie izciliem latviešu māksliniekiem, kas savā glezniecībā lielu vērību veltījuši tieši jūras ainavu padziļinātām studijām: profesors Eduards Kalniņš, Staņislavs Kreics, Nikolajs Karagodins un Aleksejs Fjodorovs. Šīs radošās sadarbības rezultātā mākslinieks sāka nodarboties ar jūras ainavu lielformāta fotogrāfiju izgatavošanu, darbus regulāri izstādot mākslas izstādēs gan Rīgā, gan arī Jūrmalā.

Jevgeņijs Pugins dzimis 1955. gadā Rīgā. Beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti. Fotogrāfijai profesionāli sāka pievērsties 20. gadsimta 70 – tajos gados. Bijis arī fotoklubu "VEF" un "Rīga" biedrs. Sākot ar 1977. gadu strādāja par ārštata fotokorespondentu dažādos laikrakstos. 80-tajos gados Jevgeņijs Pugins kļuva par uzvarētāju vairākos fotokonkursos.

2006. gadā fotogrāfs kļuva par mākslas izstādes "Marina" iniciatoru, ar mērķi turpināt Latvijas jūras ainavu gleznotāju tradīcijas. Kopš tā laika katru gadu jūlija mēnesī Jūrmalas pilsētas muzejā skatāma šī izstāde, kurā piedalās arī mākslinieki no citām valstīm. 2008. gadā piedalījies starptautiskajā mākslas izstādē Kaburgā (Francija). Viņa fotogrāfijas atrodas daudzās privātās kolekcijās ASV, Francijā, Vācijā, Krievijā

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3258462sec.