Pasaules Festivāla koris aicina uz Vasaras Saulgriežu koncertu

Pasaules Festivāla kora tradīcija aizsākta 1985. gadā, kad Bjoms Simensens (Bjom Simensen) - Gotenborgas simfoniskā orķestra direktors (Zviedrija), korī apvieno 120 dziedātājus, lai festivālu koncertos aicinātu māksliniekus un publiku svinēt George Frīdriha Hendeļa 300. dzimšanas dienu. Nākamajā gadā diriģents Čarlzs Famkomte (Charles Famcomte) jau strādā ar 2500 koristiem. Karaliskajā Alberta zālē (Alberthall) ar Hendeļa Mesijas un Verdi Rekviēma atskaņojumu uzstājas 800 koristi, lai pēc tam dotos ar koncertiem uz Sidneju un Singapūru.

1989. gadā Pasaules Festivāla koris iekļauj repertuārā Berlioza Rekviēmu, bet nākamajos gados iepazīstina publiku ar Bēthovena Devīto simfoniju un Mālera Astoto simfoniju. Apjomīgākais kora projekts ir Pasaule dzied Verdi Veronā. Koncerts izskan 3000 balsīs Maskavas Filharmonijas orķestra pavadījumā. Solists Lučāno Pavaroti (Luciano Pavarotti) Koncerts notiek senā romāņu amfiteātrī, Veronā divos koncertos pulcējot 32 tūkstošus skatītāju. Pasaules korī apvienojušies dziedātāji no Amerikas, Austrālijas, Dienvidkorejas, Japānas, Ķīnas, Zviedrijas, Norvēģijas.un vairākām Eiropas valstīm - Lielbritānijas, Vācijas un Skandināvijas.

Šogad festivāls norisināsies 22. jūnijā plkst. 19:00 Lielajā Ģildē. Festivāla kora koncertā dzirdēsim klasiskās opermūzikas pērles - Borodina Princis Igors, Verdi Aīda, Trubadūrs, Traviata, Nabuko, Vāgnera Loengrīns, Vēbera Burvju strēlnieks, papildinot koncertprogrammu ar spilgtiem vokālajiem priekšnesumiem – Vēstules (skats no Masnē operas Verters, Barkarola no Ofenbaha Hofmaņa stāstiem un Geršvina mūzika no Porgijs un Besa) Dziedās Norvēģijā pazīstamais bass Magne Fremmerlids  (Magne Fremmerlid) un Latvijas Nacionālās Operas solistes Ieva Parša un Evija Martinsone.

Mūzika aranžēta īpaši šim koncertam. To kopā ar kori un solistiem atskaņos Profesionālais Pūtēju orķestris RĪGA diriģentu Mārtiņa Ozoliņa un Inta Teterovska vadībā.

Pasaules Festivāla koris ar unikālu klasiskās operas un lielformāta mūzikas izlasi pasaules lielākajās pilsētās koncertē jau divdesmit piekto gadu. Latvija, kas Pasaules Festivāla koru kustībā iesaistījusies pirmo reizi, projektā piedalās ar saviem labākajiem koriem Balsis un Aura . Pasaules Festivāla kora koncerts Rīgā pulcēs 200 dziedātājus.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Rija Domus Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65122604sec.